-
Link kopieret
Proteinboller
Disse proteinboller er stjernegode! De er nemme at lave, smager fantastisk og mætter skønt på grund af det høje fiber- og proteinindhold.
De sunde glutenfri proteinboller består hovedsagligt af skyr, æg og havregryn. Derudover tilsættes fiberHUSK, lidt honning, bagepulver og salt. Og det eneste man skal gøre er vitterligt bare at piske ingredienserne sammen. Dernæst kan bollerne formes og ryge direkte i ovnen – helt uden hævning! En halv time efter, er der lune og lækre proteinboller klar til servering.

Cirka 9 boller
INGREDIENSER
- 500 g skyr
- 2 æg
- 1 tsk. honning
- 100. g havregryn
- 3 spsk fiberHUSK
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. flagesalt
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker.
Fugt hænderne med vand, og rul fine runde boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bag proteinbollerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er flot gyldne over hele overfladen. Det er vigtigt, at bollerne får nok, da de ellers kan falde sammen, når de kommer ud af ovnen.
Lad gerne bollerne køle af, inden de serveres. Rist dem evt. på en brødrister, hvis du vil have en mere sprød skorpe.
Bollerne kan sagtens fryses og lunes på en brødrister eller i ovnen.
Opskrift på sunde protein skyrboller
De her proteinboller er ikke bare dejlig sunde og mættende. Det smager også ganske fantastisk! Det er uden tvivl den bedste, nemme opskrift på sunde og glutenfri boller, jeg har udviklet. Brug dem til morgenmad, til en lækker sandwich eller som en skøn glutenfri burgerbolle. Eller bare som en lækker snack med smør.TIP: Hvis du er på udkig efter et lækkert glutenfrit brød, vil jeg anbefale dig at prøve mit boghvedebrød eller dette lækre glutenfri franskbrød. Du kan også prøve disse skønne glutenfri bananboller.

Nemme og sunde boller
Denne opskrift på proteinboller er super nem, for bollerne skal ikke hæve, og de kan derfor bikses sammen på cirka 40 minutter inklusiv bagetid. Ingredienserne er desuden nogen, du kan få i et helt almindeligt supermarked, uden at skulle forbi en helsekostbutik.TIP: Prøv også dejen til proteinboller til at lave sunde protein pølsehorn
Skyrboller
Jeg har set såkaldte "skyrboller" omtalt her og dér på Instragram. Den oprindelige opskrift er vist fra dygtige Michelle Kristensen fra en af hendes bøger, og den er blevet vældig populær og laver i diverse variationer. Det gjorde mig nysgerrig på, hvordan jeg mon kunne bruge den proteinholdige skyr i glutenfrit bagværk. Derfor forsøgte jeg at udskifte skyr med væsken i en ældre opskrift på glutenfri boller fra min kogebog Herlig & ærlig mad, og resultatet blev mildest talt helt vidunderligt! De her protein "skyrboller" får flotte lufthuller, og så er de bløde og saftige imodsætningen til meget andet glutenfri brød. De holder sig derfor friske i flere dage, helt uden at blive kedelige og tørre.
Boller med skyr, æg og havregryn
Proteinbollerne har fået deres navn på grund af det høje proteinindhold fra skyr og æg. Der skal bruge hele 500 gram skyr og to æg til portionen på 9 boller, og de er altså utrolig mættende. Mætheden kommer også fra det gode fiberindhold fra havregryn og fiberHUSK. Da bollerne laves med skyr, får de en let syrlig smag lidt hen ad bagværk med surdej. Det er virkelig lækkert - men jo på ingen måde lige så besværligt og tidskrævende, som surdejsbagning kan være.TIP: Hvis du ikke har skyr på lager, kan du bruge en anden fast yoghurt såsom fromage fraiche eller græsk yoghurt til bollerne.
