-
Link kopieret
Ramsløgssmør
Ramsløgssmør er det lækreste kryddersmør tilsat friske ramsløg. Det er utrolig nemt at lave, og giver en dejlig smag, lidt a la hvidløgssmør i en herlig forårsudgave.
Dit ramsløgssmør kan du bruge som et klassiske kryddersmør, på en bøf, kartofler eller brød. Men du kan også bruge det til stegning, eksempelvis til kylling eller sprøde asparges.

Kryddersmør
INGREDIENSER
- 200 g blødt smør
- 1 håndfuld ramsløg
- 1 tsk. flagesalt
Lad smørret blive blødt ved stuetemperatur. Skyl og tør ramsløg, og hak dem helt fint. Rør det dernæst i det bløde smør, og smag til med salt. Kom ramsløgsmørret på et stykke bagepapir, og rul det sammen. Lad det sætte sig i køleskabet eller i fryseren (det tager kun 15 minutter) inden servering.


Opskrift på hjemmelavet ramsløgssmør
Hjemmelavet ramsløgssmør er sammen med ramsløgspesto en af de opskrifter, jeg altid fremtryller, når jeg kommer hjem med en høst af friskplukkede ramsløg. Ramsløgssmør er utrolig nemt at fremtrylle, hvis det er lykkes dig at få fingrene i friske ramsløg. Det indeholder kun tre ingredienser: smør, ramsløg og salt. Når du har vasket dine plukkede ramsløg, skal de blot hakkes fint, inden de røres sammen med blødt smør og smages til med salt. Du kan bruge helt almindelig smør til opskriften, som du blot lader blive blødt ved at det ligger en times tid på køkkenbordet. Hvis du dog vil lave en rigtig luksus ramsløgssmør, kan du prøve at lave dit eget hjemmelavede smør fra bunden.
Kryddersmør med ramsløg
Det lækre ramsløgssmør er et kryddersmør, der kan bruges på utallige måder. Brug det lige som hvidløgssmør eller purløgssmør, over en bøf eller til kartofler. Eller brug det til stegning af kød eller . Du kan også servere dit kryddersmør med ramsløg til et nybagt brød (måske bagt på surdej, hvis det skal være ekstra lækkert) som en simpel snack inden middagen eller som et indslag til en større buffet.TIP: Prøv at bruge dit kryddersmør med ramsløg i dette lækre pull apart brød


Hvor og hvordan plukker man ramsløg?
Ramsløg kan du finde i de danske skove i foråret. De gror i skovbunden, hvor der er fugtigt, skygge og en god muldbund. Når du går på ramsløgsjagt, er det vigtigt, at du ikke forveksler ramsløg med liljekonval, der er meget gifte. Det er dog ret nemt at kende dem fra hinanden, hvis du bruger din lugtesans. Hvis du tager et blad ramsløg og gnider det mellem fingrene, vil du kunne fornemme en kraftig duft af løg, lidt a la hvidløg eller purløg. Derudover vil jeg også anbefale dig, at du går lidt ind i skoven, væg fra bil fra vejene og stierne, hvor der går hunde, der kan have tisset på dem.Ramsløg i Risskov
Jeg plukker altid mine ramsløg i Risskov i Århus. Det er en fast forårstradition, at vi går en tur forbi, når ramsløgene tikker fra. I Risskov, er man ikke i tvivl om, at ramsløgene gror i fuld flor. Når vi når højsommeren, bliver man mødt af den kraftige løgduft, så snart man nærmer sig skoven. De dukker op i skovbunden allerede i starten af foråret, og i løbet af få uger er hele skovbunden dækket af et grønt tæppe af ramsløg.