Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Smørrebrød med røget mørbrad og røræg

Røget mørbrad og røræg er en klassiker, der smager virkelig skønt på smørrebrød. Perfekt til både julefrokost eller påskefrokost til det kolde bord.

Det lækre magre kød sammen med cremede røræg er en stjernegod kombination, og så er det utroligt nemt at fremtrylle.

Smørrebrød med røget mørbrad og røræg

Smørrebrød til 4 personer
Forberedelse /I alt 10 min
INGREDIENSER

  • 4 skiver rugbrød
  • smør
  • 1 røget mørbrad
  • purløg
  • Røræg

  • 6 æg
  • 0,5 dl fløde eller mælk
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 spsk. smør
Røræg

Pisk æg sammen med fløde eller mælk, salt og peber. Smelt smør på en pande ved middel varme, og hæld æggemassen på panden. Skru helt ned for panden, og rør ofte, til du får røræg med en cremet konsistens.

Smørrebrød

Rist gerne rugbrødet. Smør det med smør, og anret skiver af mørbrad over. Top med røræg, og pynt med klippet purløg.

mørbrad og røræg rugbrød med mørbrad og røræg

Opskrift på smørrebrød med røget mørbrad

Smørrebrød med røget mørbrad er en klassiker, du sikkert kender fra jule- og påskefrokosterne. Røget mørbrad er utrolig mørt og magert kød - et rigtig luksus pålæg. Jeg vil klart anbefale dig at købe et helt stykke røget mørbrad fremfor i skiver. Det smager betydeligt bedre, og så ser det også pænere og mere rustikt ud, når man selv skærer tykkere skiver. Derudover vil jeg anbefale dig at købe et lækkert rugbrød fra bageren eller at lave et hjemmebagt rugbrød. Det gør bare smørrebrødet en tand mere lækkert.  

TIP: Prøv også et smørrebrød med roastbeef eller et med laks og rejer

 

Røget mørbrad med røræg og purløg

Den røgede mørbrad topper jeg med lun og cremet røræg samt et drys purløg. Røræg laves hurtigt og nemt ved at piske æg, fløde (eller mælk), salt og peber sammen, inden det steges i smør. Et godt tip til ekstra cremede røræg er at hælde æggene på en varm pande men straks skrue ned for varmen. På den måde bliver de langsomt tilberedt og altså ikke tørre.  

TIP: Prøv også min opskrift på fyldt svinemørbrad med kartofler