Opskrift på fyldt mørbrad med bacon
Fyldt svinemørbrad er en rigtig klassiker i det danske køkken, uden at det bliver alt for traditionelt på sovs-og-kartofler måden. Det er skøn gæstemad, der glæder og smager alle generationer, og så kan retten nemt varieres med forskelligt fyld, ost og krydderier, alt efter sæson og humør.
Her deler jeg min bedste opskrift på fyldt svinemørbrad med et fyld af soltørrede tomater og feta, med en mørbrad viklet ind i bacon og stegt med små kartofler. Det er en utrolig dejlig smagkombination, som giver masser af saft og kræft til det møre svinekød.
TIP: Prøv også mørbrad i denne opskrift på mørbradgryde, et godt smørrebrød med røget mørbrad eller kalvemørbrad med brombærsauce.
Mørbrad med soltørrede tomater
Til fyldet hakker jeg soltørrede tomater fint og rører det sammen med fetaost, basilikum og hvidløg. Det giver et fyld, der er sprængfyldt med smag, som emmer af sol og sommer, selvom retten serveres på en gråvejrsdag.
Som alternativ kan jeg anbefale dig at erstatte fetaost med smøreost. Det giver en anden men også utrolig skøn smag. Derudover kan du prøve at erstatte basilikum med krydderier som persille eller oregano. Og du kan endda også undlade soltørrede tomater og bruge ingredienser såsom ristede svampe, oliven eller lignende som alternativ. Det er virkelig bare at være kreativ, og lade sig inspirere af sæsonens dejligste råvarer.
Fyldt svinemørbrad i ovn
Jeg tilbereder min opskrift på fyldt svinemørbrad i ovn. På den måde slipper jeg for at skulle svinge stegepanden, og så kan jeg tilmed tilberede kartoflerne i samme ombæring. Det drøn smart at tilberede hele retten i ét fad, særligt når der banker gæster på døren. Så snart fadet er i ovnen, skal man blot koncentere sig om at lave salat og måske en dip, og så er der et festmåltid klar til servering.
TIP: Du kan også lave kartoflerne som hasselback kartofler og stege dem i samme fad som mørbraden.
Tilbehør til mørbrad
Som tilbehør til fyldt mørbrad vil jeg først og fremmest anbefale dig at servere en grøn salat. Det er et dejligt modspil til den lidt tungere servering, særligt hvis salaten indeholder noget friskt og syrligt. Det kunne eksempelvis være en grøn salat med æble eller en fennikelsalat med rucola.
Du behøver ikke en sovs til denne opskrift på fyldt mørbrad, fordi selve fyldet fungerer lidt sådan. Jeg kan dog godt lide at servere lidt ekstra dyppelse til kartoflerne såsom en aïoli, kryddersmør og rød pesto.