Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Squash røsti med halloumi

Denne opskrift på squash røsti med halloumi er et nemt og utrolig velsmagende vegetarisk måltid.

Røstiene laves af revet squash og halloumiost, der giver en form for saftig grøn madpandekage, der er saftig indeni og sprød i kanterne. De lækre squash røsti kan toppes med alverdens lækkerier. Her topper jeg med lyn-syltede rødløg, yoghurtdressing og avocado, der smager super skønt hertil. Du kan finde andre idéer til toppings under opskriften.

Squash røsti med halloumi

Måltid til 2 personer
Forberedelse 10 min /I alt 20 min
INGREDIENSER

  • RØSTI

  • 1 squash
  • 200 g halloumi
  • 2 æg
  • 1 dl havregryn
  • en smule salt (halloumi smager salt, så kun en smule)
  • olivenolie til stegning
  • LYNSYLTEDE RØDLØG

  • 1 rødløg
  • 1 dl æblecidereddike
  • YOGHURTDRESSING

  • 1 dl yoghurt
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt & friskkværnet peber
  • TIL SERVERING

  • 1 avocado
  • 2 spsk. sesamfrø
  • 50 g blandet salat
LYNSYLTEDE RØDLØG

Lav først de lynsyltede rødløg ved at skære rødløget i papirstynde både. Hæld æblecidereddike over i en skål, og lad det stå, imens du tilbereder resten af måltidet.

Riv squash groft på et rivejern. Klem det meste af væden fra over håndvasken ved at knuge den revne squash mellem hænderne. Riv også halloumiosten groft. Kom revet squash og halloumi, æg, havregryn, salt i skålen, og rør det sammen. Opvarm en pande med en smule olivenolie. Knug en god håndfuld af rösti-dejen sammen, og placér den på panden. Brug en gaffel til at forme röstien, så den bliver tilpas tyk. Lad den stege et par minutter, til den er flot gylden, inden den vendes og steges færdig på den anden side. Gentag, så du 4 rösti.

YOGHURTDRESSING

Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.

SERVERING

Skær avocado i skiver, og rist sesamfrø på en tør pande. Top dine rösti med salat, yoghurtdressing, avocadoskiver, lynsyltede rødløg og ristede sesamfrø, og servér. 

Opskrift på squash røsti med halloumi

I denne opskrift på squash røsti med halloumi har jeg forvandlet min opskrift på squash frikadeller til store rösti. En form for tyk, saftig madpandekage af revne grøntsager, der steges sprøde på en pande. Sammen med squash tilsætter jeg revet halloumi til opskriften på squash røsti. Halloumi er en grillost fra Cypern, og hvis I kender til mit opskriftsunivers ved I, at det er en af mine favoritter. Den er fremstillet af en blanding af gede-, fåre- og komælk (men bare rolig – den smager ikke af ged!), og så kaldes den ofte for ”ostens bacon” på grund af den salte smag og sprøde stegeskorpe. Halloumi indeholder 23% protein, hvorfor den kan steges på panden eller grillen, og så sikrer proteinindholdet, at osten fylder godt i maven, så ingen skal gå sulten fra bordet, selvom man en dag springer kødet over.   Squash røsti med halloumi

Grøntsagsrøsti af squash

Røsti laves traditionelt med kartofler, men i denne opskrift erstatter jeg kartofler med squash sammen med revet halloumiost. Udover at give en god smag og mæthed, sørger måltidsosten for, konsistensen bliver helt perfekt – røstien bliver sprød og lækker uden på og saftig indeni. Opskriften på squash røsti er god at servere, når man får gæster i hverdagene. Røstiene er nemlig hurtige at lave, men samtidig er det ret festligt, hvis man serverer en masse forskellige toppings til, så hver gæst kan pynte sin egen røsti med lige det, vedkommende har lyst til.

Røsti toppings

Her har jeg toppet dem med en simpel yoghurtdressing, avocado, lyn-syltede rødløg, salat og sesamfrø, men andre bud kunne være:

TIP: prøv også min opskrift på indbagt laks, hvor laksen tildækkes med sødkartoffel røsti 

  Squash røsti med halloumi