-
Link kopieret
Vaffel toast med avocado og pocherede æg
Denne herlige servering er simpel men smager helt genialt. De fleste er vilde med den klassiske instagram-venlige avocado toast, men her serveres avokado og æg på en sund, luftig, sprød og lækker vaffel. Ikke dårligt vel?
Vaflerne kan dog toppes med præcis, hvad du har lyst til. Selvom denne variant er noget helt særligt!

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min /I alt 1 t
INGREDIENSER
Vaffeltoast
- 3 dl finvalsede havregryn
- 1½ dl mælk
- 1½ dl yoghurt naturel
- 2 æg
- 1 tsk. bagepulver
- 1 knsp. salt
- olie til stegning
Pocherede æg
- 1 l vand
- 3 spsk. lys eddike
- 4 æg
Avocadomos
- 3 modne avocadoer
- saft af ½ citron
- salt og friskkværnet peber
Til servering
- 1 potte rød skovsyre
Vaffeltoast
Blend havregryn til fint mel i en blender eller foodprocessor. Tilsæt de resterende ingredienser – med undtagelse af olie – og kværn videre, til dejen er helt glat. Opvarm vaffeljernet, og smør det med en smule olie. Bag vafler af havregrynsdejen.
Pocherede æg
Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt eddike, og skru ned, så vandet holdes lige under kogepunktet. Slå 1 æg ud i en kop. Brug et piskeris til at røre rundt i vandet, så du skaber en hvirvel i midten af gryden. Hæld forsigtigt ægget fra koppen ned i hvirvlen, og lad gryden stå, imens vandet drejer rundt, og æggehviden samler sig omkring blommen. Skub ægget ud i siden af gryden, og giv det 2-3 minutter, indtil hviden er fast og blommen stadig flydende. Tag det op, skab endnu en hvirvel i midten af gryden, og pochér de resterende æg på samme måde.
Avocadomos
Flæk avocadoerne; fjern stenen, og mos avocadokødet med citronsaft, salt og peber i en skål.
Til servering
Fordel avocadomosen på de friskbagte vafler, top med pocherede æg, og pynt med skovsyre. Servér straks.
Glutenfrie vaffel toast
I denne opskrift på vaffel toast laver jeg dem på en dej af havregryn, så de også er glutenfrie. Så kan alle spise med uden bekymring (sørg dog for at vælge glutenfrie havregryn, hvis du er allergisk). Med havregryn i dejen får man fiberrige, mættende vafler, der sagtens forvandles til klassiske søde af slagsen, hvis man tilsætter lidt kokossukker. De bliver lækre og luftige med en sprød kant. I dagens anledning serverer jeg vaflerne i en salt udgave, der er perfekt både til brunch, frokost og aftensmad, når de bliver forklædt som de lækreste avocadotoasts. En kombination som jeg er helt vild med!TIP: Prøv også min opskrift på søde havrevafler med appelsin og tahincreme, bananpandekager eller boghvedebrød med rosiner - der alle er glutenfrie!
Avocadotoast med pocherede æg
Jeg topper mine vaffel toast med en lækker avocado mos samt pocherede æg. Det kan virke lidt intimiderende at skulle pochere æg, hvis man aldrig har prøvet før. Men bare rolig! Jeg lover, at det er super nemt! Når man pocherer æg, koges det det direkte i en gryde med vand, tilsat en smule eddike. Eddiken hjælper hviden med at samle sig om blommen. Når gryden simrer, laver man en hvirvel med et piskeris, som ægget slåes ud i midten af. Jeg synes, det er nemmest først at slå ægget ud i en lille kop, så jeg nemt kan ploppe det ned i midten af hvirvlen. Ved denne simple metode får du en fast hvide og en lækker, flydende blomme.TIP: Prøv også en af mine andre brunchopskrifter såsom brunchæg med bønner og tomater, grape med granola eller en avocadotoast med figner og halloumi