Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Bønnebrownie

Bønnebrownie er en helt fantastisk sundere kage. Jeg har serveret den i flere år, og den er altid et stort hit. Den har den perfekte svampede browniekonsistens og en skøn chokoladesmag. Ingen gætter, at det ikke er en normal brownie!

I stedet for hvedemel laves brownies med sorte bønner. De tilføjer masser af protein, men jeg lover, at de ikke kan smages. Bønner tilføjer derimod en god konsistens til kagen, ligesom hvis man havde brugt almindelig mel.

Bønnebrownie

Kage til 15-20 stykker

INGREDIENSER
  • 240 g kogte sorte bønner (svarende til 1 dåse eller ca. 150 g tørrede bønner før kogning)
  • 5 æg, str. M, delt i blommer og hvider
  • 100 g smør
  • 1 dl kakaopulver
  • 2 dl kokos- eller rørsukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 knsp. salt (undlad, hvis du bruger bønner fra dåse)
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g valnøddekerner (kan undlades)

Kog bønnerne efter anvisningen på posen, eller dræn og skyl bønner fra dåse. Blend bønnerne sammen med æggeblommerne til en helt jævn dej uden klumper i en foodprocessor eller blender.

Smelt smørret i en lille kasserolle sammen med kakaopulver og kokossukker, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt massen til bønnemosen sammen med bagepulver og salt, og blend igen, indtil du har en ensartet, klistret dej.

Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt bønnedejen sammen med de stive æggehvider. Hak derefter chokoladen og valnødderne groft, og rør begge dele i kagedejen.

Beklæd et ildfast fad eller en kageform på ca. 20 x 30 cm med bagepapir, inden du fordeler kagedejen i formen. Bag kagen ved 175 grader i 25 minutter. Den er færdig, når en tandstik kan stikkes ind i midten og komme ud ren.

Vent med at spise kagen til dagen efter, selvom det er svært, da den har godt af at sætte sig lidt.

ingredienser til bønnebrownie

bønnebrownie

Glutenfri brownie med bønner

“Bønnebrownie - altså en brownie på sorte bønner?!” Ja, du læste rigtigt. Men tro mig, det er slet ikke til at smage, at det almindelige hvide hvedemel. Kagen er saftig, svampet og intens. Præcis som en brownie kan, skal og bør være.For at gøre brownien glutenfri og tilsætte ekstra næring, er melet udskiftet med bælgfrugter, der er fyldt med fibre og protein. De sorte bønner blendes helt ud i dejen. Dermed giver de kagen konsistens som en almindelig brownie. Samtidig gør det, at kagen mætter lidt mere, og at blodsukkeret ikke stikker helt af, efter du har nydt et stykke.  

TIP: Prøv også mine muffins med kikærter og chokolade

   

Bønnebrownie med bønner fra dåse

Du kan vælge at koge dine egne sorte bønner i denne opskrift. Ellers kan du bruge sorte bønner fra dåse. Vær dog opmærksom på, at det er vigtigt at skylle bønnerne fra dåsen grundigt. De fleste bønner på dåse ligger nemlig i en saltlage, der kan give en lille bismag. Dette slipper du for, hvis du koger dine egne sorte bønner. I de fleste supermarkeder kan du købe en kæmpe pose sorte bønner for en flad tyver, så der er også mange penge at spare.  

Bønnebrownie fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør

Min brownie med sorte bønner er en opskrift fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”. Det er en af mine yndlingsopskrifter fra bogens dessertkapitlet, og jeg laver dem igen og igen og igen Hvis I forsøger jer med denne opskrift (eller en af de andre fra min kogebog), må I huske at uploade et billede på instagram med hashtagget #MARTINYFOOD og tagge mig @emmamartiny  

De bedste glutenfrie kager

Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på glutenfrie kager, har jeg et stort udvalg på min blog. Nogle af mine personlige favoritter er:   glutenfrie kager