Opskrift på brownie muffins
Disse brownie muffins er et kæmpe hit. Sådan en opskrift, der er god at have i ærmet, fordi den passer perfekte til så mange anledninger. Jeg har både serveret muffinsene til dessert, anrettet fint med bær og lidt vaniljeis. Og så har de også været med på tur, som en sød snack nydt til termokandekaffen i skoven.
De lækre muffins består af den bedste brownie, jeg kender til: Kompakt og saftig, med en sprød top og intens chokoladesmag. Det er en utrolig nem kage at bikse sammen, og resultatet kan ikke undgå at bringe lykke. Især ikke, når de toppes med en luftig, lyserød hindbærskum.
PRØV OGSÅ: Mine lækre gulerodsmuffins med ostecreme eller hjemmelavede flødeboller eller chokolademuffins med rabarber
Hindbærskum
Den lækre hindbærskum smager så herligt på toppen af brownie muffins. Som et friskt, cremet og luftigt modspil til den chokoladeintense, kompakte browniekonsistens.
Skummen laves af hindbær, der koges op med sukker, vanilje og husblas. De små kerner sies fra, og dernæst vendes blandingen i flødeskum. Hindbærskummen skal så sætte sig på køl, inden den piskes op igen, så konsistensen bliver så tilpas fast, at man kan sprøjte den ud muffinsene. Her kan du både bruge en rund tyl, som jeg har gjort på disse billeder, men det ser også fint og festligt ud med en stjernetyl a la klassiske cupcakes.
TIP: Brug gerne andre bær end hindbær. Du kan eksempelvis lave en blåbær- eller jordbærskum til dine brownie muffins.
Hvis du fordeler hindbærskum på dine brownie muffins og stiller dem på køl igen, vil skummen sætte sig lidt. Det er en fordel, hvis du skal have muffinsene med på farten. Jeg vil dog også sige, at hindbærskummen altså ikke er et must. Browniesene smager også SKØNT uden, så hvis du skal fragte (og stable) mange muffins, skal du ikke være bange for at undlade skummen.
PRØV OGSÅ: Mine opskrifter på sundere muffins som gulerodsmuffins med havregryn og dadler eller muffins med banan og peanutbutter.