Muffins med kikærter og chokolade

Disse muffins med kikærter og chokolade er den perfekte søde snack, der både mætter og nærer. En dejlig servering til eftermiddagskaffen, hvis man synes der hører sig noget sødt til, men gerne vil være mild mod blodsukkeret og kunne nøjes med en enkelt muffin.

I disse muffins erstatter jeg mel med kikærter. Det blendes fuldstændig ud i dejen og kan hverken ses eller smages i det endelige resultat. Derimod tilføjer det en god svampet konsistens og fibre og protein, der mætter godt og længe.

muffins med kikærter og chokolade

Muffins med kikærter og chokolade

 

Bedøm denne ret

Muffins til 8 personer

Ingredienser

  • 1 dåse kikærter (240 g kogte og drænede)
  • 1⁄2 dl mælk, komælk eller plantemælk
  • 1 æg, str. M/L
  • 1,5 dl mandelsmør eller peanutbutter (150 g)
  • Skal af 1 appelsin (kan undlades)
  • 2 tsk. vaniljepulver eller korn af 1 vaniljestang
  • 1 tsk. bagepulver
  • 100 g kokossukker
  • 100 g chokolade

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 175 grader almindelig ovnfunktion.

Blend kikærterne sammen med mælk, æg, mandelsmør, appelsinskal, kokossukker, bagepulver og vanilje i en foodprocessor, indtil konsistensen er helt glat.

Hak chokoladen groft, og rør det i dejen. Fordel dernæst dejen i 8 muffinforme placeret på en bageplade.

Bag muffinsene i 15-20 minutter, eller indtil en tandstik kommer ren ud, når den stikkes i midten af en muffin.

Opbevar de afkølede muffins i en lufttæt beholder eller pose ved stuetemperatur.

Find flere opskrifter i samme kategori

Opskrift på muffins med kikærter

“Muffins med kikærter og chokolade” har jeg navngivet denne opskrift… Men du skal være velkommen til at undlade ordet “kikærter”, for så gætter dine gæster aldrig, at melet i disse muffins er udskiftet med piv-sunde kikærter. I min kogebog Fabelagtige fristelser har jeg kaldt opskriften “Orangemuffins”, og det lyder måske lidt mere appetitligt 😉

Muffins har den skønneste konsistens, netop på grund af kikærterne, der gør dem både luftige og lidt svampede som en brownie. Og derudover tilføjer kikærterne også protein og fiber, som gør muffinsene mættende og nærende.

 

TIP: Udforsk mit arkiv af laktosefri opskrifter. 

 

Muffins med kikærter og chokolade

 

Kikærtemuffins med kokossukker

Muffinsene søder jeg med kokossukker. Det er et alternativ til almindeligt sukker, der indeholder flere vitaminer og mineraler og som ikke påvirker blodsukkeret nær så meget. Derudover har kokossukker også en vidunderlig karamelsmag, der virkelig giver kager en skøn smag.

 

TIP: Prøv også opskriften på tahinblondie eller æblecrumblekage eller nutellabrownie, hvor jeg bruger kokossukker.

 

Muffins med kikærter og chokolade

 

Muffins med kikærter og chokolade

Jeg tilføjer altid hakket mørk chokolade til opskriften… Mest bare fordi, jeg elsker mørk chokolade! Men du kan sagtens undlade chokolade opskriften kan bruges som en ’basisopskrift’, som du kan tilpasse og smage til med lige det, du har lyst til. Her tilsætter jeg revet appelsinskal, da jeg er vild med kombinationen af orangesmag og chokolade, men du kan sagtens lave helt simple vaniljemuffins. Opskriften kan altså snildt bruges som en basisopskrift, som du kan tilpasse til din lyst og smagspræferencer. Prøv eksempelvis at tilsætte kakaopulver og lav lækre chokolademuffins.

 

TIP: Prøv også min opskrift på snickerskage eller verdens bedste chokoladekage

 

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. Jeg kan bare fortælle at de smager VILDT godt. Jeg har haft din bog i mange år, og har bagt disse muffins flere gange. Alle i familien er vilde med dem.

  2. Hej Emma,
    Tak for den gode opskrift ☺️ Har du erfaring med om de kan klare en tur i fryseren?
    God søndag,
    Amalie!

  3. Jeg kan ikke opdrive mandelsmør nogen steder og har i stedet forsøgt med alm smør. Resultatet blir bare ikke godt. Kagerne virker ikke færdigbagte – selv efter lang tid i ovnen. Nogle gode forslag ? De smager ellers skønt.

  4. Lækkert! Altid skønt med gode alternativer til det sukkerholdige søde! Den må prøves. Jeg er på udkig efter en foodprocessor! Kan du mon anbefale en, som ikke fylder hele skabet.

Skriv en kommentar