Glutenfri brownie med bønner
“Bønnebrownie – altså en brownie på sorte bønner?!”
Ja, du læste rigtigt. Men tro mig, det er slet ikke til at smage, at det almindelige hvide hvedemel. Kagen er saftig, svampet og intens. Præcis som en brownie kan, skal og bør være.For at gøre brownien glutenfri og tilsætte ekstra næring, er melet udskiftet med bælgfrugter, der er fyldt med fibre og protein.
De sorte bønner blendes helt ud i dejen. Dermed giver de kagen konsistens som en almindelig brownie. Samtidig gør det, at kagen mætter lidt mere, og at blodsukkeret ikke stikker helt af, efter du har nydt et stykke.
TIP: Prøv også mine muffins med kikærter og chokolade
Bønnebrownie med bønner fra dåse
Du kan vælge at koge dine egne sorte bønner i denne opskrift. Ellers kan du bruge sorte bønner fra dåse. Vær dog opmærksom på, at det er vigtigt at skylle bønnerne fra dåsen grundigt. De fleste bønner på dåse ligger nemlig i en saltlage, der kan give en lille bismag. Dette slipper du for, hvis du koger dine egne sorte bønner. I de fleste supermarkeder kan du købe en kæmpe pose sorte bønner for en flad tyver, så der er også mange penge at spare.
Bønnebrownie fra Skønne salater & vidunderligt tilbehør
Min brownie med sorte bønner er en opskrift fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”.
Det er en af mine yndlingsopskrifter fra bogens dessertkapitlet, og jeg laver dem igen og igen og igen
Hvis I forsøger jer med denne opskrift (eller en af de andre fra min kogebog), må I huske at uploade et billede på instagram med hashtagget #MARTINYFOOD og tagge mig @emmamartiny
De bedste glutenfrie kager
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på glutenfrie kager, har jeg et stort udvalg på min blog. Nogle af mine personlige favoritter er: