-
Link kopieret
Boghvedebrød med rosiner
Dette boghvedebrød er en fantastisk opskrift på glutenfri brød.
Det er utrolig nemt at røre sammen, og resulterer i et fantastisk saftigt brød med en god sprød skorpe.
Man tilsætter rosiner, chiafrø og lunende krydderier til dejen, hvilket gør brødet ekstra fantastisk. Det smager let krydret, sødt og utrolig lækkert – særligt nybagt eller ristet med smør.

Brød til 4 personer
Forberedelse 20 min /I alt 1 t 35 min
INGREDIENSER
- 300 g boghvedemel
- 200 g rosiner
- 3 spsk. chiafrø
- 3 spsk. FiberHUSK (pulveriserede loppefrøskaller)
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1⁄2 tsk. revet muskatnød
- 1⁄2 tsk. stødt ingefær
- 2 tsk. kanel
- 4 dl mælk (jeg bruger mandelmælk)
- 1 dl vand
- 2 spsk. ahornsirup
- 2 spsk. smør eller kokosolie
- skal af 1 appelsin
- 25 g gær
Bland boghvedemel, rosiner, chiafrø, FiberHUSK, salt og krydderierne i en skål.
Kom mælk, vand, ahornsirup, smør i små tern og appelsinskal i en lille kasserolle, og opvarm det forsigtigt, til det er lillefingervarmt, og smørret smelter. Rør nu gæren ud i væsken.
Hæld kasserollens indhold over i skålen med mel, og rør det hele godt sammen til en klistret dej med en grydeske. Sæt skålen overdækket et lunt sted, og lad dejen hæve 1 time.
Tænd ovnen på 175 grader.
Vip forsigtigt dejen ud af skålen over på en beklædt bageplade, så den danner et rundt brød. Du kan forme brødet let, men lad endelig være med at ælte det, så det falder sammen.
Sæt brødet i ovnen i cirka 1 time, indtil det føles let og lyder hult, når du banker under bunden. Opbevar brødet på køkkenboret pakket ind i et viskestykke. Når brødet ikke er nybagt, synes jeg, det smager bedst, hvis det ristes.
Glutenfrit boghvedebrød
Dette glutenfri boghvedebrød får man lyst til at bage igen og igen. Det har en god krumme, sprød skorpe og er fyldt med søde rosiner og supersunde chiafrø. De lækre boghvedebrød har en krydret, lunende smag fra de forskellige krydderier, og mange vil derfor betegne det som et julebrød. Det kan dog sagtens spises hele året rundt. Særligt på denne grå og kolde tid af året og gerne til morgenmad, hvor det mætter dejligt og helt anderledes end almindeligt hvedebrød.
TIP: Prøv også disse sunde og lækre glutenfri proteinboller.
Glutenfri brød
Hvis man er overfølsom eller allergisk over for gluten, kan brød være en blandet fornøjelse. Nybagt brød smager vidunderligt, men der er altså ikke meget ved det, hvis man efterfølgende bliver krediteret med oppustethed eller det, der er værre.De bedste opskrifter på glutenfri brød
Dette er en helt fantastisk opskrift på glutenfrit brød og den stammer fra kogebogen Herlig & ærlig mad. Hvios du har lyst til at prøve andre varianter på glutenfrit brød, kan du også prøve denne opskrift på fiberrige kerneboller. Dette glutenfri franskbrød er et hit, når det skal være nemt og hurtigt. Og når bagværket skal være sødt og lækkert, er disse glutenfrie bananboller super lækre.
Flere opskrifter på glutenfri bagværk
Hvis du er på udkig efter flere opskrifter på lækkert glutenfri bagværk, kan du tjekke følgende blogindlæg ud: