Chia alamande med friske kirsebær

I dag vil jeg dele en opskrift fra min kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør“. Selvom bogens fokus, som titlen også afslører, er salater og tilbehør, har jeg tilføjet et sødt punktum: et kapitel fyldt med sundere desserter og søde sager, der kan spises tirsdag såvel som lørdag.

Chia alamande med kirsebær

Chia alamande med friske kirsebær

 

Bedøm denne ret

Dessert til 4-6 personer
forberedelse 10 min / i alt 10 min

Ingredienser

  • 6 dl mandelmælk
  • evt. et par dråber stevia, 1 spsk. ahornsirup eller 1 spsk. sukker
  • 1 dl chiafrø
  • 1,5 dl fløde
  • kornene fra 1 vaniljestang eller 1 tsk. vaniljepulver
  • 100 g mandler
  • 300 g kirsebær eller kirsebærsovs

Fremgangsmåde

Rør chiafrøene ud i mandelmælken i en skål, og stil den i køleskabet i minimum 3 timer. Rør gerne rundt i skålen et par gange undervejs. Hvis din mandelmælk ikke er sødet i forvejen, kan du tilsætte lidt stevia, ahornsirup eller sukker.

 

Pisk fløden til flødeskum, og vend den i chiagrøden. Du kan nu vælge at smutte mandlerne, inden de hakkes. Jeg synes bedst om at riste dem en smule for at fremhæve deres smag og lader bare skallen blive på. Hak mandlerne groft, og rør dem i grøden sammen med vaniljekornene.
Stil chiagrøden i køleskabet indtil servering, eller spis den med det samme. Udsten kirsebær eller lun kirsebærsovsen, og kom dem over din chia alamande inden servering.

 

TIP: Chiafrø og mandelmælk kan købes i større supermarkeder og i helsekostforretninger. Du kan erstatte mandelmælken med almindelig mælk eller kokosmælk, men det giver ikke den helt samme smag af risalamande. 

Find flere opskrifter i samme kategori

Chia alamande som alternativ til risalamande

Den klassiske risalamande laves med risengrød som ‘base’. Det kan ofte gøre det til et stort projekt at skulle lave den lækre dessert. Og det er faktisk en af grundene til, at jeg selv gav mig i kast med denne opskrift, der både er sundere, nemmere og hurtigere end klassikeren!

Denne chia alamande har jeg serveret for selv de mest skeptiske munde, og de bliver altid overbevist. Faktisk ender det med, at de snupper en portion mere. Det er et sjovt alternativ til den klassiske risalamande med lun kirsebærsauce. Men selvom jeg ikke ville servere den juleaften (det er jeg alligevel for traditionsbundet til), så er den perfekt som en julet december-dessert.

TIP: prøv også en af mine andre sundere opskrifter på julens søde sager. Jeg har både opskrifter på sundere pebernødder, sundere brunkager og sundere havregrynskugler!

 

Grød med chia, mandelmælk og kirsebærsovs

Chiafrø binder deres egen vægt mere end 10 gange i væske, hvilket gør, at de kan bruges til at fremtrylle en cremet og let knasende grød. Det gøres med smag af den væske, som de små superfrø udblødes i. I denne opskrift er chiagrøden lavet på mandelmælk. Herefter er grøden vendt i flødeskum, forkælet med masser af mandler og vanilje og toppet med friske kirsebær. Resultatet er fantastisk lækkert og minder utrolig meget om julens risal­amande. Dog i en mere frisk og næringspakket udgave. Om sommeren topper jeg min chia alamande med friske kirsebær, men på denne årstid rækker jeg ud efter den klassiske kirsebærsovs.

 

TIP: Prøv også min opskrift på clafoutis med kirsebær

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer
  1. Lækkert! 😀
    Jeg lavede selv noget tilsvarende november/december sidste år, med vanilieskyr, chiafrø, hakkede mandler og lun kirsebærsauce. Det var super lækkert, og mættende!, og blev da brugt som morgenmad eller snack..

Skriv en kommentar