Klassisk opskrift på havregrynskugler
Havregrynskugler er ufatteligt lækre og nemme at lave. Med ganske få ingredienser og en enkelt skål, kan du lave den herligste julekonfekt, som bare hitter år efter år.
Som barn kan jeg huske, at vi ofte lavede havregrynskugler i fritidsordningen. Pædagogerne lavede en kæmpe portion, som vi børn kunne hjælpes med at trille til kugler – i meget forskellige, ulige former, og uden tvivl med en del spild undervejs 😉
Det ville nok næppe foregå helt på samme måde i disse nye Coronatider. Men med rene hænder og muligvis et par plastikhandsker kan man uden tvivl også skabe hyggelige minder og lave en lille, familiedrevet havregrynskuglefabrik.
TIP: Prøv også min opskrift på sundere havregrynskugler sødet med dadler.
Ingredienser til havregrynskugler
Helt klassiske havregrynskugler laves af få, basis ingredienser, de fleste har på lager:
- Havregryn: Helst finvalsede, så konsistensen ikke bliver for tør eller grov.
- Smør: Ægte, god, saltet smør.
- Flormelis: Jeg foretrækker at bruge dette fremfor sukker, så kuglerne ikke knaser.
- Kakao: Ren bagekakao, dvs. ikke drikkekakao med mælkepulver og sukker.
- Kokosmel: Til udrulning. Du kan også bruge kakao eller sukker som alternativ.
TIP: Prøv min opskrift på luciabrød eller julesmåkager eller dadelkonfekt
Økologiske varer fra Lidl
Til min opskrift på havregrynskugler har jeg handlet i Lidl. Deres sortiment er fyldt med gode basisingredienser, som både er et hit i hverdagen og i julen, hvor madbudgettet hurtigt kan stikke lidt af. Jeg foretrækker at vælge økologiske varer, og derfor sætter jeg stor pris på, at man i Lidl altid finder økologisk havregryn og økologisk smør til en hverdagsvenlig pris.