ANNONCE

Julesmåkager

Disse fine udstikkede julesmåkager er sprøde, søde og let krydrede. De kan laves i alverdens festlige forme, og pyntes med glasur, chokolade eller lige det pynt, du er i humør til.

Opskriften er en god basisopskrift på julesmåkager. De er super nem at gå til, og det er et oplagt projekt for hele familien. Når småkagerne skal pyntes, kan både børn og voksne finde kreativiteten frem, og lave personlige småkager.

Julesmåkager

 

Bedøm denne ret

Cirka 20 stk.
forberedelse 15 min / tilberedning 30 min / i alt 45 min

Ingredienser

INGREDIENSER

 • 400 g  hvedemel
 • 200 g  rørsukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 1 spsk. kakaopulver
 • 2 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 1 tsk. stødt allehånde
 • 1 nip salt
 • 200 g  blødt smør
 • 2 æg

GLASUR

 • 1 æggehvide
 • cirka 100 g flormelis

Fremgangsmåde

SMÅKAGER

Bland hvedemel, rørsukker, bagepulver, kakaopulver, kanel, kardemomme, allehånde og salt i en skål. Tilsæt blødt smør i små tern, og smuldr det ud i dejen. Tilsæt æg, og ælt dejen sammen, til den er glat og smidig. Dæk skålen til, og sæt den på køl i 30 minutter.

Tænd ovnen på 175 grader varmluft.

Rul småkagedejen ud på et meldrysset bord. Udstik forme, og placér dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Ælt rester af dejen sammen, og rul den ud igen, så du får brugt hele dejen.

Bag småkagerne i ovnen i 10-12 minutter, til de er let gyldne. Lad dem køle helt af.

GLASUR

Pisk flourmelis og æggehvide sammen til en tyk, sej og blank glasur. Tilsæt evt. lidt mere flourmelis, hvis din glasur løber for meget.

Kom glasur i en sprøjtepose, og pynt julesmåkagerne.

Find flere opskrifter i samme kategori

Økologiske julesmåkager

Mine julesmåkager laver jeg af økologiske ingredienser fra Lidl – alt fra økologisk hvedemel og rørsukker til smør og æg.

I deres butikker har de et bredt udvalg af økologiske varer på hylderne – mere end 250 økologiske produkter – til gode priser. Det er derfor et fantastisk sted at handle, hvis man gerne vil spise økologisk uden at madbudgettet skydes i vejret.

Julen byder på massevis af sammenkomster og ekstra forkælelse, og det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse. Derfor synes jeg, det er rart, at jeg i Lidl kan prioritere økologi og finde økologiske basisvarer til fair priser.

 

TIP: Prøv også min opskrift på biscotti med mandler og chokolade eller rocky road eller klassiske specier

 

 

Idéer til pynt af julesmåkager

Julesmåkager indbyder til, at du er kreativ med dekorationen. Du kan pynte dem helt klassisk med hvid glasur, som jeg gør i opskriften. Eller du kan farve glasuren med forskellig frugtfarve, og finde ting som chokoladeknapper, sukkerperler og tørrede blomster frem, så man rigtig kan lave personlige kunstværker.

 

TIP: Prøv min opskrift på luciabrød eller dadelkonfekt

 

Flere opskrifter på julelækkerier

Hvis du er på udkig efter flere sundere alternativer til julens konfekt, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:

 

Shop the post

- reklamelinks

3 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar