
Ingredienser
- balsamicoeddike
Fremgangsmåde
Hæld balcamicoeddiken i en kasserolle, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen af eddiken er fordampet. Din glace skal stadig være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, for den stivner mere, når den køler af.
Hæld din balsamicoglace i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.
Nem opskrift på hjemmelavet balsamico glace
Balsamico glace er ikke kun dekorativt at pynte med – det smager også helt fantastisk. Glacen har en intens smag, der er sur og sød på samme tid. Det frembringer den skønneste smag i grøntsager, hvad end det er en simpel, grøn salat eller rodfrugter bagt i ovnen. Prøv også at dryppe det oven på ost (særligt mozzarella og bagt gedeost) eller på fisk såsom grillet laks.
TIP: Prøv også min opskrift på klassisk mormordressing eller honning-dijon dressing
Find opskrifter på salater med balsamico:
- Jordbærsalat med tomater, ærter og burrata
- Braiserede spoleben med nye kartofler og ærter
- Speltsalat med ovntørrede tomater
- Avocado-toast med figner og halloumi
- Stenfrugtsalat med mozzarella
Hvor lækkert! Vi plejer netop at bruge den til chevre chaud salater, hvor gedeosten lige for et drizzle af det, når de kommer ud af ovnen. Måske man skulle prøve at lave det selv 🙂
Mums! Jeg elsker chevre – og der er balsamicoglaze altså et krav 😉
Emma, du har verdens skønneste blog. Jeg er så glad for at du startede din nye blog op, din ro smitter! 🙂 Der er noget over dit univers, som er så uformelt, roligt og lige til – jeg er vild med det.
Jeg har her til aften gjort dig kunsten efter, og lavet min egen balsamicoglaze, og jeg kan ikke vente med at smage den til min salat i morgen.
Tak for at du vil dele dine opskrifter og små glimt af din hverdag. Jeg sætter virkelig pris på dine indlæg.
Kram B
Tusind, mange tak for din søde kommentar Bethina 🙂 Tænkte krammer til dig <3
En gude skøn glaze,der også kan blive til en FANTASTISK souce/ sovs. Lad balsamicoên koge ind til den laver små bobler, tilsæt svampe under konstant omrøring i et par minutter, herefter tilsættes piskefløde. Den skal stå og simre en halv times tid, om rør jævnligt så den ikke brænder på.
Der skal bruges til 4 pers.
1 dl god Balsamico
1/2 liter piskefløde
250-300 gram Champignon
salt/peber