Hjemmelavet balsamico glace

Balsamico glace er virkelig en skøn dressing, der har en helt klassisk smag, hvor sødme møder en let syrlighed. Den italienske dressing komplimenterer virkelig mange salater godt. Prøv den både til den klassiske caprese salat eller en skøn quinoasalat med jordbær. Glacen kan virkelig være med til at give prikken over i’et på mange skønne retter – også selvom prikken over i’et mangler på billedet under… (;

balsamico giace

Balsamico glace

 

Bedøm denne ret

1 glas
i alt 15 min

Ingredienser

 • balsamicoeddike

Fremgangsmåde

Hæld balcamicoeddiken i en kasserolle, og lad den simre ved middelvarme, indtil halvdelen af eddiken er fordampet. Din glace skal stadig være rimelig fyldende, når du tager den af varmen, for den stivner mere, når den køler af.

Hæld din balsamicoglace i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar den i køleskabet.

Find flere opskrifter i samme kategori

Nem opskrift på hjemmelavet balsamico glace

Balsamico glace er ikke kun dekorativt at pynte med – det smager også helt fantastisk. Glacen har en intens smag, der er sur og sød på samme tid. Det frembringer den skønneste smag i grøntsager, hvad end det er en simpel, grøn salat eller rodfrugter bagt i ovnen. Prøv også at dryppe det oven på ost (særligt mozzarella og bagt gedeost) eller på fisk såsom grillet laks.

 

TIP: Prøv også min opskrift på klassisk mormordressing eller honning-dijon dressing

 

closeup balsamico

ske med balsamico glace

 

Find opskrifter på salater med balsamico:

Shop the post

- reklamelinks

5 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor lækkert! Vi plejer netop at bruge den til chevre chaud salater, hvor gedeosten lige for et drizzle af det, når de kommer ud af ovnen. Måske man skulle prøve at lave det selv 🙂

 2. Emma, du har verdens skønneste blog. Jeg er så glad for at du startede din nye blog op, din ro smitter! 🙂 Der er noget over dit univers, som er så uformelt, roligt og lige til – jeg er vild med det.
  Jeg har her til aften gjort dig kunsten efter, og lavet min egen balsamicoglaze, og jeg kan ikke vente med at smage den til min salat i morgen.
  Tak for at du vil dele dine opskrifter og små glimt af din hverdag. Jeg sætter virkelig pris på dine indlæg.
  Kram B

 3. En gude skøn glaze,der også kan blive til en FANTASTISK souce/ sovs. Lad balsamicoên koge ind til den laver små bobler, tilsæt svampe under konstant omrøring i et par minutter, herefter tilsættes piskefløde. Den skal stå og simre en halv times tid, om rør jævnligt så den ikke brænder på.
  Der skal bruges til 4 pers.
  1 dl god Balsamico
  1/2 liter piskefløde
  250-300 gram Champignon
  salt/peber

Skriv en kommentar