
Ingredienser
SUPPE
- 1 blomkål
- 2 spsk. olivenolie
- salt & friskkværnet peber
- 1 stort løg
- 1 spsk. revet ingefær
- 1 spsk. stødt gurkemeje
- 1 dåse kokosmælk
- 3 dl grøntsagsbouillon
- Saft af 1 lime
TOPPING
- 1 bundt radiser
- sorte sesamfrø
- mynte
- ristede kokosflager
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader, og beklæd en bageplade med bagepapir. Skær blomkålen i buketter, og fordel dem på bagepladen. Vend blomkålen i 1 spsk. olivenolie, og drys let med salt. Bag blomkålen i 15-20 minutter, til buketterne er møre og en smule gyldne i spidserne.
Hak løget, og riv ingefæren. Svits det i olivenolie i en gryde, til løgene bliver klare. Tilsæt gurkemeje, og vend rundt. Hæld kokosmælk og grøntsagsbouillon i gryden, og lad den simre i 10 minutter. Hæld grydens indhold og de bagte blomkålsbuketter i en blender. Blend suppen, til den er helt cremet, og hæld den tilbage i gryden. Smag til med limesaft, salt og peber, og servér. Top eksempelvis suppen med skiver af radise, ristede sesamfrø, kokosflager og mynteblade.
Antiinflammatorisk suppe
Antiinflammatorisk blomkålssuppe er perfekt, når en hæs stemme eller løbende næse truer.
Min mirakelsuppe indeholder gurkemeje, ingefær, kokos og blomkål, der alle eftersigende er immunboostende og antiinflammatoriske ingredienser.
Hvis det ikke får dig til at skrive den på madplanen ASAP her i disse sygdomstider, håber jeg, at jeg kan lokke dig til det ved at garantere, at smagen helt, helt vidunderlig. Ja, jeg er faktisk ikke den store suppespiser, men denne her slubrer jeg i mig.
TIP: Prøv også min lækre veganske linsesuppe med kokosmælk eller gulerodssuppe med chorizo og mandler.
Blomkålssuppe med toppings
Denne antiinflammatorisk blomkålssuppe er dejlig krydret og helt fantastisk cremet, og så er den ekstra god med et godt drys toppings. Her har jeg brugt kokosflager, radise, sorte sesamfrø og mynteblade, der både tilfører friskhed og knas, men brug endelig, hvad du lige har lyst til. Ristede nødder eller kikærter, ville uden tvivl være lækkert, men jeg har også spist suppen toppet med spinatblade og en rest trevlet kyllingekød.
TIP: Prøv også min opskrift på mellemøstlig inspireret blomkåls couscous
Vild med min antiinflammatorisk suppe? Find flere opskrifter på suppe her:
Blomkålssuppe med dild-olie og dukkah
Krydret gulerodssuppe med sprød halloumi
Jordskokkesuppe med bacon-bønnedrys
Green curry med kylling & asparges
Hønsekødssuppe med kødboller (og hjemmelavede melboller!)
Jeg er selv en af dem, som har været ramt af sygdom og går og skotter nu. Charmerende, jeg ved det 😉
Men det kan da godt være, at jeg skal give mig i kast, med en udgave af denne suppe, hvis den kan få lidt af snotten retur. Lækker ser den under alle omstændigheder ud.
Det tror jeg nærmest 80% af den danske befolkning gør 😉 Håber, at suppen smager og luner <3
Hej Emma
Den må prøves, denne suppe.
Hvilke olivenolie bruger du?
Dbh
Rikke
Hej Rikke 🙂 Det er meget forskelligt, men lige for tiden en fra Urtekram
Hvor mange portioner er der til i opskriften? <3
4 personer 🙂
Uh den ryger på menuen i aften – jeg laver altid suppe, når jeg er alene hjemme, haha 😉
Bruger du frisk eller stødt gurkemeje? 🙂
Jeg bruger stødt til denne opskrift, men frisk vil helst sikkert også være lækkert 🙂 KH og god aleneaften <3
Hej 🙂
Tror du man kan fryse den ned?
Sagtens!
Lækker opskrift! Det smager så godt 😀
Dog står der ikke hvor meget ingefær der skal i? :i
Dejligt at høre, Emma <3 Det er rettet nu.