Indisk cashew curry med ristet blomkål

I denne opskrift skal vi på rejse til Indien, og jeg lover, at det bliver en lækker, lækker rejse med masser af varme krydderier og en ultra cremet, smagfuld curry. Det er en af de mest populære opskrifter på min blog, og jeg forstår godt hvorfor.

Se hvordan du laver indisk cashew-curry i videoen over opskriften. 

Indisk cashew curry

Indisk cashew karry med ristet blomkål

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 15 min / tilberedning 45 min / i alt 1 time

Ingredienser

Indisk cashew karry

 • 75 g cashewnødder, udblødte*
 • 140 g tomatpuré
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
 • 1 stort løg
 • 3 fed hvidløg
 • 1 spsk. revet ingefær
 • 1 spsk. kokosolie eller smør
 • 1-2 tsk. rød karrypasta
 • 2 tsk. garam masala (indisk krydderiblanding)
 • 2 tsk. god karrypulver
 • 2 dl vand
 • salt (gerne røget havsalt)
 • friskkværnet peber
 • 1 blomkål
 • 1 spsk. olivenolie

Til servering

 • 50 g ristede cashewnødder til pynt
 • friske koriander til pynt
 • salat, ris, quinoa, naanbrød eller socca til servering

Fremgangsmåde

*Udblød cashewnødder ved at lade dem stå i en skål vand i mindst 6 timer. Du kan også hælde kogende vand over nødderne og lade dem stå i 2 timer.

Tænd ovnen på 175 grader. Skær blomkålen ud i små buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend buketterne i olivenolie, og drys let med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil blomkålsbuketterne er gyldne og let sprøde i overfladen.

Blend udblødte cashewnødder, tomatpuré, kokosmælk og skyr i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet. Cashewnødderne skal være helt opløste.

Hak løget fint, og steg det i kokosolie i bunden af en gryde, indtil det begynder at blive en smule gyldent. Dette giver retten en let sød og karamelliseret smag.

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til gryden sammen med karrypasta, garam masala og karrypulver. Krydr med salt og peber, og lad det stege et par minutter, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, inden du hælder den blendede cashew-masse i gryden.

Bring grydens indhold i kog, og lad den derefter simre, indtil blomkålsbuketterne er færdige. Vend dem i gryden, og smag til med salt og peber. Drys med ristede cashewnødder og koriander, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Indisk curry med cashewnødder

I min indisk cashew curry er den (ikke så) hemmelige ingrediens er cashewnødder. De bidrager både med en skøn smag og den cremede konsistens, når de bliver blendet ud i saucen.

Tilsæt spicy karrypasta (så meget, som du kan lide og tør), kokosmælk, tomatpure, løg, ingefær og indiske krydderier, og du har en af de bedste karryopskrifter, jeg kender til. Simpelt og så-så-så godt.

TIP: Hvis du serverer med sort ris, så lav gerne en ekstra stor mængde ris – så kan du nemlig hurtigt lave vegansk sushi dagen efter!

 

Indisk comfort food

Retten her er fantastisk lækker, og jeg kan ikke forestille mig én eneste, der ikke ville synes om den. Her er tale om comfort food i eksotisk forklædning – perfekt til regnfulde blæsevejrsdage.

Du kan tilsætte en masse forskelligt tilbehør til retten og servere den med lige det, du eller dine gæster bedst kan li’. Nederst i opskriften giver jeg flere i idéer til netop dette.

 

TIP: Prøv også min opskrift på helstegt blomkål med tahin og granatæble eller en afrikansk curry med kylling

 

 

P2270060

P2270224

Indisk cashew curry med kylling eller lam

Som ved alle mine andre opskrifter, vil jeg anbefale jer at tilpasse ingredienslisten, så den passer perfekt til jeres smag og behov. Jeg tilsætter her ristede blomkålsbuketter, men den smager også vidunderligt med både kylling og lam. Hvis du vil prøve denne variant, skal du blot brune kødet, før du tilsætter løgene til panden, og så ellers følge opskriftens fremgangsmåde, inden du lad karryen simre, indtil kødet er gennemstegt og mørt.

Husk også at justere mængden af karrypasta, så retten er tilpas stærk, og servér med alt fra sorte eller brune ris og naanbrød til quinoa eller blomkålsris. Du kan også servere retten med soccabrød.

 

Flere opskrifter på curry og gryderetter

36 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Du skal ikke være ked af det med snapchat! Jeg endte med at slette min snapchat, og ved ikke om jeg nogensinde får det igen, fordi jeg bare ikke fattede konceptet. Jeg er kun 21, og kan stadig ikke overskue ny teknologi og fancy apps – utroligt nok! 😀
  Og wow, hvor ser det godt ud! Det må absolut prøves af 🙂

   1. Det var så sindsygt lækkert! Jeg erstattede blot yogurt med soyamælk for at gøre den vegansk – Emma, det er din bedste opskrift til dato! Det er i hvert fald tæt på 🙂 Jeg lavede Socca og sorte ris til. Jeg er meget imponeret! – og jeg synes generelt dine opskrifter er rigtig gode, men denne her – SÅ godt!

 2. Uhmmmm, det ser lækkert ud!! 🙂
  Hvilke krydderier køber du? Jeg har svært ved at vurdere, hvor stor forskellen i kvalitet egentlig er mellem de forskellige mærker. Jeg oplever tit at bruge meget mere af er givent krydderi end der står i en opskrift – så enten er det mine smagsløg, der er lidt slappe eller mine krydderier, der er det. Alternativt kan jeg bare ikke få smag i mad

  1. Hejsa ida 🙂 Jeg plejer at købe krydderier i etniske butikker eller dem, der urtekram (de er virkelig gode!).

 3. Hej Emma 🙂
  Jeg er ikke så god til at få kommenteret, men jeg læser altså flittigt med alligevel! Og så vil jeg blot lige fortælle, at jeg lavede opskriften her i går aftes, og det var noget af det lækreste, jeg længe har smagt – den ret skal jeg helt sikkert lave igen, næste gang jeg får gæster, ingen tvivl.

  1. Tusind tak, fordi du tog dig tid til at skrive en lille hilsen, Caroline 🙂 Det betyder rigtig meget. Jeg er glad for, at opskriften var en succes 🙂

 4. Hej Emma 🙂 Jeg lavede den her til min familie i går – de har alle spurgt om opskriften. Tak for din evige inspiration!

 5. Kære kære navne-søster Emma
  Så er jeg igen endt på denne opskrift, og det gruelige gik derfor op for mig: Nemlig at jeg aldrig fik skrevet de rosende ord, som bør medfølge herfra for denne ret! For NØJ, cashew-karry-blomkål-xxx kombinationen er fantastisk! Jeg serverede den med frisk spinat og hjemmelavet naan-brød, og alle fire i familien var solgte – og den er således bestemt som passende gæste-mad til i morgen, hvorfor jeg nu landede herinde igen og kunne rette op på min store fejl at undlade et enormt TAK for evig inspiration!
  Rigtig god torsdag 🙂

  1. Hej du 🙂 Hvor er det bare SKØNT at høre. Jeg håber, jeres gæster var vilde med opskriften også 🙂
   Kæmpe knus til dig, og tak fordi, du tog dig tid til at skrive en kommentar.

 6. For pokker hvor smager det godt Emma! 🙂
  Jeg brugte vandet som nødderne stod i, og så lod jeg retten simre med brunede kyllingeoverlår i, det blev virkelig godt. Hvis man, ligesom mig, godt kan synes at kokosmælk kan blive lige fed nok i smagen, kan jeg anbefale at servere retten med et par limeskiver til!

  1. *kyllingelårene blev brunede sammen med løgene. Jeg kom dem i igen efter at have tilføjet blenderblandingen og lod det simre i 45 min, hvorefter jeg kom blomkål med et par minutter.

 7. Kan man erstatte skyr/græsk yoghurt med et ikke-mælkeprodukt? Prøver nemlig at cutte det ud af min kost 🙂

 8. Hej Emma 🙂 Tror du at det ville fungere at bruge mandler i stedet for cashewnødder?

 9. Hej Emma ?
  Synes du, at du opnår bedst resultat med skyr eller græsk youghurt? Tænker nemlig at fedt-mæssigt er der stor forskel, og det har vel betydning?

  1. Altså jo fedt giver smag, så jeg ville vælge 10% 😉 Men skyr fungerer også helt fint.

 10. Hej Emma
  Denne her opskrift lyder simpelthen så god, at jeg må servere den når jeg får gæster! Men jeg skal forberede en del mad, og derfor vil jeg høre, om man kan lave retten om eftermiddagen, og så varme den op om aftenen og så først putte blomkålene i lige inden servering? Desuden vil jeg gerne lave den med kylling. I så fald, hvordan vil du så tilsætte det? 🙂

  1. Kære Kirstine 🙂 Du kan sagtens lave retten men tilsætte blomkål inden servering. Kyllingen bruner du i gryden, når løgene er svitset. Det kan sagtens simre med, også selvom du opvarmer retten igen 🙂

 11. Hej Emma
  Jeg skal lave den her til min familie i morgen, men hjemme hos dem og de har ingen blender eller foodprocessor. Derfor: Kan jeg lave denne base i dag og gemme den på køl indtil i morgen aften? 🙂

 12. Den skal helt klart afprøves. Det ser rigtig lækkert og nemt ud.

  Jeg gad virkelig godt at se dit/jeres køkken, dine redskaber, service alt. Jeg selv er en stor sucker for fine køkkenting og sætter stor pris på det. Nogle elsker ‘What’s in my bag’.. JEG elsker når det gælder køkkenet.

  Med venlig hilsen
  Camilla

  1. Hej Camilla 🙂
   Haha, elsker din kommentar! Det er en virkelig god idé! Det vil jeg gøre snart.

 13. Tusinde tak for endnu en helt fantastisk opskrift Emma. Den gik rent ind hos en ellers meget kødglad kæreste! 🙂 Og som han sagde “hvor er den bare perfekt afstemt”. Kunne ikke være mere enig – stor ros til dig! God aften.

 14. Jeg giver dig fuldstændig ret – det er en fantastisk opskrift. Om lidt skal retten på bordet med en Jesper Koch fra Masterchef-inspireret chutney og en håndfuld ris. Der er smagt til, og jeg har svært ved at tro, at nogen ikke skulle synes godt om den. Tak for inspirationen – det var mit første besøg på din blog – absolut ikke det sidste. Jeg har nydt og også tilberedt indisk mad i over 30 år og været i Indien mange gange, så jeg føler mig på hjemmebane i forhold til det, jeg skriver her.

  1. Kære Poul
   Så dejligt at opskriften hitter hos dig. Lyder lækkert med chutney til 🙂

   VH Emma

 15. Hej? Når jeg trykker på find opskriften her,lammeskank med pastinakmos, kommer der Indisk cashew curry med blomkål frem .
  Vh.Marianne ?

Skriv en kommentar