-
Link kopieret
Julesnegle med marcipan
Hvis du er vild med kanelsnegle og vild med smagen af jul, vil du elske disse julesnegle med marcipan.
Sneglene er luftige og lækre med et vidunderligt fyld af en julekrydret remonce, marcipan og rosiner. Perfekt til adventshygge eller som lidt sød forkælelse til kaffen i december.

20 snegle
INGREDIENSER
- 3 dl mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- 100 g smør
- 100 g rørsukker
- 5 g salt
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 600 g hvedemel + lidt til bordet
FYLD
- 2 spsk. stødt kanel
- 1 tsk. allehånde
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1/2 tsk. stødt ingefær
- 200 g rørsukker
- 200 g blødt smør
- 100 g marcipan
- 100 g rosiner
TIL PENSLING
- 1 æg
- 0,5 dl mælk
Lun mælken i en kasserolle, til den er lillefingervarm. Hæld mælken i en skål, og rør gæren ud heri. Smelt smørret. Rør æg, smeltet smør, rørsukker, kardemomme og salt i skålen. Tilsæt dernæst melet, lidt ad gangen. Ælt dejen grundingt i ca. 10 minutter, gerne på røremaskine, til den er helt glat og skinnende. Lad dejen hæve i skålen i 1 time under et viskestykke.
FYLD
Rør kanel, allehånde, kardemomme, ingefær, sukker og blødt smør sammen i en skål til en remonce. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.
SNEGLE
Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til et rektangel på 40 x 50 cm.
Smør remonce ud på rektanglen. Fordel revet marcipan og rosiner over. Rul dernæst dejen sammen på den korte led, og skær snegle på ca. 2,5 cm med en skarp kniv. Placér sneglene på to bageplader med bagepapir, og lad dem efterhæve i 45 minutter.
BAGNING
Forvarm ovnen til 200° varmluft.
Pisk æg og mælk sammen, og pensl det på sneglene.
Bag sneglene i ovnen i 10-15 minutter, til de er flot gyldne.


Opskrift på julesnegle med marcipan
De lækre julesnegle er en af de første julegodter, jeg har bagt i år. Jeg havde lyst til at forsøde søndagen med lidt kanelsnegle, og da jeg kom i tanke om, jeg havde en rest marcipan i køleskabet, fik jeg idéen til opskriften. Lækre, luftige og snaskede snegle med et juletwist. Idéen viste sig at være ganske fremragende, for sneglene blev et kæmpe hit. Et en kop julete eller bare med på madpakken for at drysse lidt julestemning ud over hverdagen.TIP: Prøv også min opskrift på klassiske specier eller dadelkonfekt til jul.
Remonce med marcipan og krydderier
Den skønne julesmag får sneglene af fyldet med remonce, marcipan og rosiner. Jeg tilsætter en blanding af kanel, kardemomme, allehånde og ingefær til den klassiske remonce af smør og sukker. Det giver en fantastisk krydret og sød smag, der sammen med marcipan og rosiner forvandler sneglene til et sandt julehit!TIP: Hvis du er vild med remonce i bagværk, vil jeg varmt anbefale min opskrift på de lækre svenske kardemommesnurrer.

Flere opskrifter på julelækkerier
Hvis du er på udkig efter flere idéer til julens konfekt og søde sager, vil jeg anbefale dig at prøve følgende opskrifter:- Julekager med frugt og nødder
- Ischokolader
- Julet gin & tonic
- Pekan-skildpadder med karamel
- Kandiserede nødder med julekrydderi
- Havregrynskugler med dadler