Opskrift på klassiske specier
Specier er en af de mest klassiske julesmåkager. Sprøde, delikate og søde med en vidunderlig smag af vanilje og smør.
Ingredienslisten er kort og fremragsmåden simpel, men resultatet er skæppeskøn. Det er sådan en småkage, som man bare aldrig bliver træt af, og som alle kan lide.
Opskriften kan naturligvis bruges året rundt, men jeg tror de fleste tænker på specierne som en julesmåkage. Den hører sig til på et fad med konfekt og småkager: Med havregrynskugler, vaniljekranse og chokoladekonfekt, der er i blandt mine favoritter.
Vaniljespecier
Jeg laver de lækre småkager med vanilje. Her kan jeg varmt anbefale at bruge en god, fed og saftig vaniljestang, selvom de naturligvis også er dyrere. Men jeg lover, det kan betale sig, for de bliver kun endnu mere fantastiske med en klar vaniljesmag.
TIP: Prøv også min opskrift på julesmåkager eller luciabrød eller dadelkonfekt
Variationer af specier
Specier kan laves i alverdens forskellige varianter. Den helt simple vaniljespecie er altid god, men jeg kan også varmt anbefale, at man tilsætter forskellige lækkerier. Prøv nogle af mine favoritter:
- 1 spsk. rå lakrids pulver
- Hakket daim
- Tørrede tranebær
- Revet citronskal
- Hakket chokolade
Jeg kan også anbefale, at du bruger opskriften på at lave småkager med spiselige blomster.