Opskrift på stjernebrød
Et stjernebrød vækker altid begejstring, når det sættes på bordet. Både på grund af det flotte udseende, men i særdeleshed også på grund af den fantastiske smag.
Dette stjernebrød har en luftig krumme, et sprødt ydre og så indeholder det massevis af lækkert fyld. Det smager som en kanelsnegl – bare mange gange bedre, hvis du spørger mig!
TIP: Prøv også min opskrift på chokoladeboller eller kardemommesnurrer eller kanelsnurrer
Varianter af stjernebrød
Et stjernebrød kan laves i alverdens smagsvarianter, både fra det søde og det salte køkken. Du kan måske forestille dig, hvordan det ville kunne udgøre et dekorativt hvidløgsbrød? Eller fyldes med pesto eller pizzasauce, som en “pizzastjerne”? Eller i søde udgaver fyldt med nutella eller appelsinmarmelade? Mulighederne er uendelige, så det er bare at eksperimentere løs.
Det eneste, du skal ændre på, hvis du laver en salt udgave af brødet er mængden af sukker. Her vil jeg anbefale dig at skrue ned på mængden, så du blot tilsætter 1 spsk. sukker til dejen.
TIP: Prøv min opskrift på pull apart hvidløgsbrød med parmesan
Remonce med kanel og marcipan
I denne opskrift fylder jeg mit stjernebrød med en remonce med tilsat kanel, lidt kardemomme og marcipan. En helt simpel remonce består blot af smør og sukker, men ved at tilsætte krydderier og maricpan får man en mere smagfuld remonce. Marcipanen gør desuden, at remoncen bliver tykkere i konsistensen og sætter sig bedre, så den ikke flyder ud under bagning.
TIP: Prøv også min opskrift på kringle eller kanelsnurrer i fad.
Sådan foldes et stjernebrød
På trods af stjernebrødets imponerende udseende, er det slet ikke så vanskeligt at folde. Følg denne fremgangsmåde, og så er du næsten garanteret et flot resultat:
- Del dejen i 4 portioner. Du kan med fordel afveje dejen, så du er sikker på, at portionerne er lige store.
- Rul hver del ud til en tynd, rund pizza. Det nemmeste er at udrulle én ad gangen, så dejen ikke når at trække sig sammen, inden de skal smøres med remonce.
- Flyt den første runde dejcirkel over på en bageplade beklædt med bagepapir. HUSK dette step, for det bliver svært at flytte senere.
- Smør dejen med remonce UNDTAGET 1-2 cm fra kanten.
- Udrul den næste dej, og placér den over remoncen. Smør igen med remonce, og fortsæt, til du placérer den sidste udrullede dej over.
- Sæt et glas i midten af dejen. Skær først fire snit i dejen, så den deles i fire kvarte. Del dem, så dejen deles i 8. Del dem igen en sidste gang, så du til sidst har 16 stykker.
- Tag fat i to stykker dej, og twist dem væk fra hinanden. Drej dem omkring sig selv to gange, inden de to dejstykker sættes sammen på bagepladen.
- Gentag, til du får dannet en smuk stjerne.