Kebabspyd med græskar

Lækre, krydrede og festlige spyd med kebab af hakket oksekød.

På spydene sætter jeg også tern af bagt græskar. En lidt anderledes kombination, men græskarkødets sødmefulde passer perfekt til den krydrede kebab.

Kebab-spyd med græskar

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 45 min / i alt 1 t 15 min

Ingredienser

Kebab-spyd

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 2 spsk. finvalsede havregryn
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. stødt kanel
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • ½ hokkaidogræskar
  • 1 spsk. olivenolie
  • 10 bambusspyd

Fremgangsmåde

Kebab-spyd

Rør en fars af hakket kød, æg, mel og krydderier. Pil og hak løget fint, pres hvidløg, og hak persille. Rør det hele i farsen, og sæt farsen på køl, imens du tilbereder græskarternene.

Halvér græskarret, fjern kernerne, og skær græskarret i tern (du kan lade skallen sidde på). Fordel græskarternene på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med olie, og drys med salt. Bag dem i den 175° varme ovn i ca. 20 minutter, til de er møre.

Form små frikadeller af farsen. Sæt frikadeller og forbagte græskartern skiftevis på bambusspyddene, og læg spyddene tilbage på bagepladen. Steg dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, til kødet er gennemstegt.

Find flere opskrifter i samme kategori

Kebabspyd med græskar

Kebabspyd med græskar er en utraditionel men utrolig dejlig kombination! De krydrede kebabdeller smager nemlig perfekt sammen med med søde græskartern.

Kan du ikke finde hokkaido græskar i supermarkedet, kan de let erstattes af søde kartofler eller butternut squash. Du kan også snildt undlade græskaret helt og blot lave spydene med kebabkød alene.

 

TIP: Du kan også tilberede kebab og græskar hver for sig med denne opskrift på græskarfritter.

 

Tilbehør til kebab

Jeg serverer ofte disse kebabspyd med min opskrift på bagte auberginer. Det er en mellemøstlig inspireret opskrift, hvor jeg toppet halve bagte auberginer med tahindressing, granatæblekerner og persille.

Menuen ville endvidere smage dejligt med hjemmebagte pitabrød og måske en omgang hummus.

Jeg kan også varmt anbefale dig at servere de lækre kebabspyd til min kikærtesalat med bagte auberginer og soltørrede tomater eller en mellemøstlig inspireret salat med havreris. Det er begge skønne salat, der både hitter som tilbehør og måltidssalat.

 


Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.

Shop the post

- reklamelinks

4 kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar