
Ingredienser
- 1 dåse kikærter
- 1 stor eller 2 små auberginer
- 1 rødløg
- 1 økologisk citron
- 1 glas soltørrede tomater i olie
- 1 spsk. olivenolie
- 0,5 tsk. stødt spidskommen
- 0,5 tsk. stødt kanel
- 0,5 tsk. stødt koriander
- 0,5 tsk. røget paprika
- 1 knsp. knust nellike (kan undlades men giver en ekstra aromatisk smag)
- salt & friskkværnet peber
Til servering
- frisk mynte eller bredbladet persille
- chiliflager
- græsk yoghurt
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 175 grader.
Dræn og skyl kikærterne fra dåsen. Skær auberginen i grove tern. Pil rødløget, og skær det i både. Skær citronen i tern. Hæld olien fra de soltørrede tomater.
Bland det hele godt sammen på en bageplade med bagepapir sammen med olivenolie og alle krydderierne.
Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, til aubergineternene er møre og let gyldne.
Anret bagepladens indhold på et salatfad eller i en skål. Fordel skefulde af græsk yoghurt over, drys med lidt salt og peber og friske mynte eller persille.
Servér gerne salaten lun. Den smager dog også dejligt kold.

Marokkansk kikærtesalat med aubergine og krydderier
Min kikærtesalat er inspireret af det marokkanske køkken. Med lunende, lækre krydderier i en skøn forening. Spidskommen, koriander, kanel, paprika og nellike. Det er en dejlig kombination, der bringer en skøn smag frem i de bagte grøntsager og sprøde, ristede kikærter.
Hvis du ikke har en af forskellige krydderier på lager, kan du sagtens undlade det. Din kikærtesalat vil uden tvivl smage herligt alligevel.
TIP: Prøv også min auberginesalat med sesam og gedeost eller en mellemøstlig salat med havrekerner eller frokostsalat med avocado og æg
Salat med ristede kikærter og bagte grøntsager
I opskriften vendes kikærter sammen med aubergine, rødløg, soltørrede tomater og citron på en bageplade. Tilføje olivenolie og den lækre marokkanske krydderiblanding, og så skal hele herligheden blot en tur i ovnen, inden der er serveret.
Efter bagepladen har været i ovnen, får du sprøde, ristede kikærter og lækre bagte grøntsager. Aubergineternene har rigtig suget smagen fra krydderierne til sig. Rødløgene er blevet bløde og søde. Smagen fra de soltørrede tomater er endnu mere lækker og intens. Og de bagte citronskiver tilføjer et fantastisk aromatisk twist til kikærtesalaten.
TIP: Servér salaten sammen med hjemmebagte pitabrød.
Kikærtesalat som tilbehør eller måltidssalat
Den lækre kikærtesalat er den perfekte salat både som tilbehør eller måltidssalat. På grund af kikærterne, der indeholder masser af mættende protein, kan salaten nemlig sagtens udgøre et måltid i sig selv. Opskriften passer til 4 personer som tilbehør og til 2 personer som måltidssalat.
Salaten kan serveres til lækre kebabspyd af lam eller oksekød eller mine veganske kebabspyd af linser. Som måltidssalat vil den være lækker med pitabrød til. Og i begge tilfælde ville en cremet og autentisk hummus smage fantastisk til.
Salaten passer også godt til en marokkansk eller en anden mellemøstlig inspireret buffet. Her kan du sammensætte forskellige lækre salater såsom couscoussalt med abrikoser eller denne lækre salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler. Jeg er også vil med min salat med kikærter, gulerødder og feta eller denne opskrift på bagte auberginer med granatæblekerner & tahindressing, der er en af mine personlige favoritter.
Hvor ser det bare lækkert ud (hvilket dine salater altid gør)! Det må prøves snart 🙂
Hvor er du sød! Tak 🙂
Det ligner jo et sandt køkkenmirakel! Jeg må afgjort prøve at gøre dig kunsten efter!
Det er jeg sikker på, du kan 🙂
Kære Emma! Hvor laver du bare de lækreste retter – og tager smukke billeder. Vi glæder os til at din bog udkommer – den bliver et must-have i vores køkken 🙂
Tusind tak- Det er jeg rigtig glad for at høre 🙂
Hej Emma
Det ser simpelthen så lækkert ud! 😉
– Anna
anna-mad.dk
Hej Anna 🙂 Det kan du tro, alle kanelsneglene på din blog i dag også gør 😉
For pokker den var god! Det passede til en sulten voksen, to børn og en meget lille madpakke 🙂
Det skal nu være en stor aubergine eller evt. 1 1/2 stk. herhjemme. Serverede den med et kyllingelår stegt i Ras el Hanout “rub”, fladbrød og yoghurt med chiliflager. Succes!
Hvor er det godt at høre, Ann 🙂 Tak for tilbagemeldingen 🙂
Mums lækkert, hurtigt og super nemt. Sikke en dejlig opskrift – tusind tak og skønt billede!
Hej Emma
Salaten ser vildt lækker ud, og jeg vil lave den til mine gæster – sammen med din mellemøstlige moussaka 🙂 Er det meningen, at citronen skæres ud med skal – og kan den spises? VH Sara
Hej Sara 🙂 ja, citronen skal skæres ud med skal – det giver en vildt lækker aromatisk smag til salaten, når den ristes i ovnen.
Man kan sagtens spise citronerne, men det er lidt en smagssag. jeg spiser dem, men min kæreste gør fx ikke.
Hej
Bruger du citron med skræl på?
Mvh Bente
Hej Bente 🙂
Ja, det gør jeg
Virkelig velsmagende salat med varme krydderier – det er bestemt ikke sidste gang vi laver den. Tusind tak for dejlig inspiration 🙂
Det er bare så dejligt at høre, Astrid 🙂
KH Emma