Marokkansk kikærtesalat med aubergine og krydderier
Min kikærtesalat er inspireret af det marokkanske køkken. Med lunende, lækre krydderier i en skøn forening. Spidskommen, koriander, kanel, paprika og nellike. Det er en dejlig kombination, der bringer en skøn smag frem i de bagte grøntsager og sprøde, ristede kikærter.
Hvis du ikke har en af forskellige krydderier på lager, kan du sagtens undlade det. Din kikærtesalat vil uden tvivl smage herligt alligevel.
TIP: Prøv også min auberginesalat med sesam og gedeost eller en mellemøstlig salat med havrekerner eller frokostsalat med avocado og æg
Salat med ristede kikærter og bagte grøntsager
I opskriften vendes kikærter sammen med aubergine, rødløg, soltørrede tomater og citron på en bageplade. Tilføje olivenolie og den lækre marokkanske krydderiblanding, og så skal hele herligheden blot en tur i ovnen, inden der er serveret.
Efter bagepladen har været i ovnen, får du sprøde, ristede kikærter og lækre bagte grøntsager. Aubergineternene har rigtig suget smagen fra krydderierne til sig. Rødløgene er blevet bløde og søde. Smagen fra de soltørrede tomater er endnu mere lækker og intens. Og de bagte citronskiver tilføjer et fantastisk aromatisk twist til kikærtesalaten.
TIP: Servér salaten sammen med hjemmebagte pitabrød.
Kikærtesalat som tilbehør eller måltidssalat
Den lækre kikærtesalat er den perfekte salat både som tilbehør eller måltidssalat. På grund af kikærterne, der indeholder masser af mættende protein, kan salaten nemlig sagtens udgøre et måltid i sig selv. Opskriften passer til 4 personer som tilbehør og til 2 personer som måltidssalat.
Salaten kan serveres til lækre kebabspyd af lam eller oksekød eller mine veganske kebabspyd af linser. Som måltidssalat vil den være lækker med pitabrød til. Og i begge tilfælde ville en cremet og autentisk hummus smage fantastisk til.
Salaten passer også godt til en marokkansk eller en anden mellemøstlig inspireret buffet. Her kan du sammensætte forskellige lækre salater såsom couscoussalt med abrikoser eller denne lækre salat med bagte gulerødder, feta og saltmandler. Jeg er også vil med min salat med kikærter, gulerødder og feta eller denne opskrift på bagte auberginer med granatæblekerner & tahindressing, der er en af mine personlige favoritter.