Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Kurv 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Koldhævede boller

Det her er den bedste opskrift på koldhævede boller med gær. De bliver luftige, sprøde, saftige og får flotte, store lufthuller. Og så er de enormt nemme at bage! Opskriften er let at huske, og du skal kun bruge få ingredienser og køkkenredskaber.

Bollerne minder ret meget om surdejsboller i både smag og konsistens, så det er den perfekte opskrift, hvis du endnu ikke helt har mestret surdejsbagningen, men gerne vil servere de lækreste boller.

Koldhævede boller

Boller, ca 12 stk.

INGREDIENSER
500 g kold vand
3 spsk. yoghurt (kan undlades)
10 g gær
10 g honning eller sukker
10 g salt
200 g manitobamel
300 g hvedemel + lidt til bordet
Kom vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt, og rør rundt. Tilsæt dernæst manitobamel og hvedemel, og rør rundt med en grydeske, til du får en klistret dej. Den må gerne være klumpet. Sæt skålen i køleskabet natten over.

Næste morgen forvarmes ovnen til 250 grader. Sæt bagepladen i ovnen, så den kan blive varm, og brug gerne et bagestål for ekstra sprøde boller. Sæt også en bageplade i bunden af ovnen, som du kan hælde lidt vand i for at skabe damp i ovnen.

Tag dejen ud af køleskabet, og hæld den ud på et bord drysset generøst med hvedemel. Fold siderne af dejen ind, så dejen samles lidt, og lad dejen hvile på bordet, imens ovnen forvarmes i 30-45 minutter.

Skær en bolle ud af dejen med en dejspartel/dejskærer eller en stor, skarp kniv. Spænd gerne bollen en smule op, ved at skubbe kanterne ind under boller med dejskæreren, og løft den så over på et stykke bagepapir. Fortsæt med at hakke boller fra og løft dem over på bagepapiret med god afstand.

Træk bagepapiret over på din varme bagestål/bageplade i ovnen. Hæld med det samme et glas vand ind i fadet i bunden af ovnen, så der dannes damp, og luk hurtigt lågen til ovnen.

Skru ovnens temperatur ned på 210 grader, og bag bollerne i 15-20 minutter, til de er flot gyldne og sprøde i overfladen.

Afkøl bollerne på en bagerist, og servér.

koldhævede boller med gær

 

Den bedste opskrift på koldhævede boller

Koldhævede boller kan både laves med surdej og gær - men denne opskrift er på koldhævede boller med gær, og det er den bedste opskrift! De her boller bages med en smule gær fremfor surdej. Men de lander på en flot anden plads liiiige i hælene på surdejsvinderen. De gode koldhævede boller er en helt, helt simpel opskrift, men resultatet er helt fantastisk. Alt røres sammen i en skål (ja, du behøver endda ikke være særlig grundig). Stil den på køl med skålen natten over, og dagen efter kan du forvarme ovnen og bage de lækreste, sprøde og saftige boller!  

TIP: Hvis du bage grovere boller med masser af fuldkorn, frø og kerner kan du prøve opskriften på koldhævede grovboller.

   

Brusebadboller

Disse boller kunne også sagtens kaldes for "brusebadsboller". Det er sådan et hyggeligt navn, som du måske er stødt på før. Og i dette tilfælde passer det perfekt med, at bollerne kan bages, imens man tager et brusebad. 

TIP: Prøv også denne opskrift på surdejsboller og find guiden til opstart af surdej her.

  luftige morgenboller  

Morgenbolller med tipo 00 og manitoba

Du kan bage bollerne med alle typer hvedemel. Men det kan varmt anbefales at prøve de to meltyper Tipo 00 og manitoba, der giver fantastisk lækre boller.

Tipo 00:

Tipo 00 er en italiensk meltype. Det er meget fint formalet hvede med et højt proteinindhold. Det giver en sprød skorpe og masser af bid. Præcis som vi kender det fra fx pizza, hvor meltypen ofte bruges.

Manitoba:

Manitoba er også fint sigtet hvedemel. Det er en kraftfuld hvedesort med et højt glutenindhold, der gør dejen smidig og elastisk, så dejen kan få flotte store huller.  

TIP: Prøv også opskriften på rugbrød eller chokoladeboller.