Den bedste opskrift på chokoladeboller
Jeg har eksperimentet med en del opskrifter på chokoladeboller efterhånden, men endelig har jeg den perfekte opskrift til jer. De er luftige og bløde med en sprød, gylden overflade. Bollen er perfekt sød med en dejlig smag af smør og masser chokoladeknapper – helt uden at den bliver tung.
TIP: Prøv også min opskrift på varme hveder , græskarboller eller koldhævede boller.
De gode chokoladeboller kommer stensikkert til at være et fast indslag til børnefødselsdage fremover herhjemme. Men det er bestemt ikke kun børn, som nyder de gode boller. I sidste weekend bagte jeg en stor portion til at tage med ud i vores nye, gamle hus, som vi går og renoverer. Der var de et hit hos det arbejdende folk og en velfortjent pause. For hvornår kan man ikke lige spise en blød bolle med chokolade og smør?! Ja, jeg spørger bare.
TIP: Prøv også min opskrift på blåbærscones eller et bananbrød med chokoladeganache.
Tips til bløde chokoladeboller
- Brug chokoladeknapper frem for hakket chokolade. Det giver et pænere resultat, da der ved hakket chokolade kommer “smuldr” i dejen, der kan smelte og farve den lyse dej.
- Dejen skal æltes rigtig godt og længe. Derfor bruger jeg kold mælk til opskriften, for dejen vil blive varmet op ved æltning. Det er dog vigtigt, at dejen ikke bliver så lun, at chokoladen smelter. Hvis du føler, det er tilfældet, kan du lade dejen står i 10 minutter, inden du tilsætter chokoladeknapper.
- Brug hvedemel af høj kvalitet – gerne med højt proteinindhold på omkring 11%, så du får en stærk dej, der er nem at arbejde med
- Du kan nemt undlade chokoladen og bruge opskriften som teboller eller bamseboller. Prøv også at tilsætte rosiner for at lave rosinboller.
TIP: Prøv også min opskrift på stjernebrød med kanelremonce eller koldhævede grovboller