Lakseroulade med spinat

Lakseroulade er en nem, lækker og dekorativ forret, der altid imponerer. Bunden laves af hakket spinat, og den fyldes med røget laks og en creme af flødeost, inden den rulles sammen.

Da lakserouladen skal sætte sig på køl, kan forretten kan let forberedes dagen forinden, den skal servereres. Så skal den blot skæres ud og anrettes, når gæsterne ankommer.

Lakseroulade med spinat

 

Bedøm denne ret

Forret til 4-6 personer
forberedelse 30 min / tilberedning 15 min / i alt 45 min

Ingredienser

 • 300 g frossen spinat
 • 2 æg, str. M, delt I blommer og hvider
 • ½ dl mælk eller fløde
 • 100 g flødeost
 • 2 spsk. skyr eller creme fraiche
 • 2 spsk. citronsaft
 • 200 g røget laks
 • 1 håndfuld dild
 • salt & friskkværnet peber

Til servering

 • 1 bakke blandet salat
 • kviste af dild
 • skiver af citron

Fremgangsmåde

Lad spinaten optø og afdryppe i en si. Pres den sidste væde ud af spinaten, og rør den sammen med æggeblommer, mælk, salt og peber.

Pisk æggehviderne helt stive, og vend dem forsigtige sammen med spinatblandingen. Fordel massen på en bradepande beklædt med bagepapir, og bag det i ovnen i 15 minutter ved 200 grader.

Vend spinatbunden ud på et stort skærebræt, når den kommer ud af ovnen. Bagepapiret vil hænge ved, men efter du lader den afkøle, kan du nemt trække det af den gyldne bund.

Rød flødeost, skyr og citron sammen, og smør det ud på den afkølede spinatbund. Fordel laksen jævnt, og drys med dild. Rul derefter rouladen sammen, og pak den ind i husholdningsfilm eller det brugte bagepapir. Lad lakserouladen hvile i køleskabet i mindst en time, inden den skæres i 2 cm tykke skiver. Anret skiverne på en seng af sprød salat, og pynt med citronskiver og dild.

Find flere opskrifter i samme kategori

lakseroulade til nytår forret

Lakseroulade forret

Denne lakseroulade med spinat er blandt de opskrifter, der er blevet vist aller flest gange på min blog. Særligt omkring nytår, kan jeg se, at mange er forbi. Og jeg forstår godt hvorfor! Min lakseroulade med spinat er nemlig et sandt hit til forret til festlige anledninger som nytårsaften.

 

TIP: Prøv også denne opskrift på laks i fine butterdejsreder eller bruschetta med gedeost og skinke eller buttedejspakker med laks

 

Det gode ved lakserouladen er, at den både ser festlig ud, og så er den nem at forberede i god tid. På den måde slipper man for at stresse, inden gæsterne kommer. Man kan også nemt tage rouladen med til et selskab og skære den ud inden servering, hvis man skal medbringe forretten til et sammenskudsgilde.

 

lakseroulade med spinat forret

 

Anretning af lakseroulade til forret

Hvis du ønsker at servere lakserouladen som forret, anrettes to ruller på hver tallerken. Gerne sammen med lidt frisk salat og dild. Det ser både lækkert og appetitligt ud og er altid et stort hit.

Jeg synes ikke, at dressing er nødvendig til serveringen. Men hvis du er uenig og synes, der mangler lidt ekstra dyppelse, kan du røre en simpel dressing af cremefraiche, citronsaft, salt, peber og hakket dild.

 

TIP: Prøv også min opskrift på hvide asparges med stenbiderrogn.

 

Shop the post

- reklamelinks

6 kommentarer
Vis alle kommentarer
 1. Hvor ser det lækkert ud! Det er lige før jeg sidder og savler 🙂 Jeg skal lave næsten samme lakseroulade til forret nytårsaften. Dog blander jeg flødeosten med finthakket rød peber og rødløg – det giver et helt fantastisk twist! Vi skal have hele tre forskellige lakseroulader til forret, men denne her er min absolut favorit!

  1. Hej Maria 🙂 Jeg har aldrig prøvet, så jeg tør ikke love noget. Meld gerne tilbage, hvis du gør et forsøg.

Skriv en kommentar