Vegetariske mexicanske fyldte søde kartofler
Mexicanske fyldte søde kartofler laves ved at bage hele søde kartofler i ovnen, ligesom man ville lave en klassisk bagt kartoffel. Når man bruger søde kartofler får man dog langt mere smag end med en klassisk kartoffel. Søde kartofler har (sjovt nok) en dejlig sødme og mere fremtrædende smag. Og konsistensen? Kartoflerne bliver helt møre og saftige!
TIP: Prøv også min opskrift på fyldte søde kartofler med kyllingesalat med pesto.
Jeg holder af at bruge de mexicanske fyldte søde kartofler til en nem vegetarisk aftensmad, hvor de fyldes med alverdens grønne toppings. Denne opskrift er en mexicansk variant, hvor kartoflerne fyldes med salsa, cremefraiche og lidt salat. Derudover toppes de med sprøde kikærter med smeltet ost. SÅ lækkert og helt utrolig nemt.
Sprøde kikærter til mexicanske fyldte søde kartofler
Kikærterne krydres med en mexicansk krydderiblanding og olivenolie, inden de bages sprøde i ovnen. Til sidst vendes revet cheddar over kikærterne. Det smelter i ovnen og bliver let sprødt, så de sprøde kikærter hænger sammen. Det smager lidt hen ad en sundere version af nachos og giver retten et lækkert crunch.
TIP: Prøv også min opskrift på vegetar tortillas med bagte grøntsager eller mexicansk kylling med vandmelonssalsa
Købt eller hjemmelavet salsa
De bagte søde kartofler fyldes blandt andet med salsa, og her kan du vælge en købt eller hjemmelavet variant. Jeg bruger ærligt oftest en købt variant, for det er bare nemmere. Men om sommeren, når tomaterne er solmodne og smager bedst, er det skønt at lave en hjemmelavet salsa. Jeg kan anbefale dig at prøve min opskrift på Pico de gallo, der er en frisk salsa.
Flere opskrifter på mexicansk inspireret mad
Jeg er vild med mexicansk inspireret mad – både til hverdag og fest. Prøv nogle af mine favoritopskrifter fra bloggen her: