Wok med oksekød og nudler

Den lækreste wok med oksekød, langtidsmarineret i sojasauce og ristede sesamfrø. Alt tilberedes i lynfart med nudler og grøntsager.

Oksekødet bliver utrolig mørt og smagfuldt, og sammen med nudler og sprøde grøntsager, får du en fantastisk kombination fra det asiatiske køkken.

wok med oksekød, nudler og grøntsager

Farverig thai-beef nudelwok

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 40 min / tilberedning 12-24 t / i alt 24 t 40 min

Ingredienser

Thai-beef

  • 500 g skært oksekød i strimler
  • 1 dl sojasauce
  • 1 dl sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
  • 1 spsk. kokos- eller rørsukker
  • 3 spsk. sesamfrø
  • 3 fed hvidløg
  • 2-3 cm frisk ingefær

Nudelsalat

  • 400 g fuldkornsnudler
  • 2 store gulerødder
  • ½ rød spidskål
  • 200 g aspargesbroccoli eller 0,5 almindelig broccoli
  • 3 forårsløg
  • ½ bundt koriander

Dressing

  • ½ frisk rød chili
  • 2 spsk. sesamolie
  • saft af 1 limefrugt
  • 1 spsk. sojasauce
  • 1 spsk. kokos- eller rørsukker

Fremgangsmåde

Marinade

Læg kødet i en frysepose sammen med sojasauce, sesamolie og kokossukker. Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af. Hæld dem i posen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Bind en knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Læg posen i køleskabet i 12-24 timer.

Dressing

Fjern kernerne fra chilien, og hak den helt fint. Rør den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.

Nudelsalat

Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Vend nudlerne med dressingen i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i pinde. Snit spidskålen i tynde bånd. Skær bunden af aspargesbroccoli, og del dem i mindre stængler. Overhæld dem med kogende vand, og lad det stå et par minutter, inden vandet sies fra. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne. Rens forårsløg, snit dem i skiver. Pluk koriander. Sæt forårsløg og koriander til side.

Thai-beef

Opvarm en wok til meget høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken. Bland oksekødsstrimlerne i nudelsalaten. Top med forårsløg og koriander, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

wok med oksekød og nudler

Opskrift på wok med oksekød

Denne wok med oksekød er virkelig den lækreste, mest farverige nudelwok. Her stjæler oksekødsstrimlerne hele showet, for de smager så godt, at jeg kunne spise dem som slik. Opskriften stammer fra min onkel, der ofte serverer dem til familiesammenkomster – dog uden skyggen af en grøntsag. Dét har jeg lavet op på her, hvor jeg har tilsat dem til en fyldig wok med sprødt grøn.

 

TIP: Prøv også min opskrift på wok med tigerrejer og nudler eller besøg mit opskriftsarkiv, der indeholder masser af skønne asiatiske retter.

 

wok med oksekød og grøntsager

Thai marineret oksekød

Stjerneingrediensen i denne wok med oksekød er som sagt det langtidsmarinerede kød.  Strimler af oksekød marineres med soja, sesamolie, kokossukker, ingefær og hvidløg. Derudover tilsættes ristet sesam, der giver en helt fantastisk aromatisk smag.

Tilsammen sørger marinaden for, at oksekødet bliver virkelig smagfuldt og også utrolig mørt. Det er dog vigtigt, at du husker at lade kødet marinere i mindst 12 timer for det bedste resultat.

Wok med grøntsager

Udover det lækre langtidsmarinerede tilføjer jeg også masser af grøntsager til wokken. Du kan variere grøntsagerne, alt efter hvad der er i sæson (og synger på sidste vers i køleskabet. I denne opskrift på wok anbefaler jeg fx at du bruger:

  • Gulerødder, der skæres i fine stave.
  • Spidskål, der snittes i bånd.
  • Aspargesbroccoli, der snildt kan erstattes af almindelig broccoli
  • Forårsløg, der naturligvis snittes skråt, som de gør i asien.
  • Koriander, som du kan undlade eller erstatte med mynte, hvis du ikke er fan

Nudler i wok med oksekød

Jeg bruger fuldkornsnudler i denne wok. Du kan dog sagtens vælge lige den variant, du foretrækker. Risnudler, ægnudler og sobanudler fungerer alt sammen fremragende. Jeg er især vild med sobanudler, som består af boghvedemel. Dem bruger jeg blandt andet i denne opskrift på miso suppe, der også er en af mine favoritter fra det asiatiske køkken.

Asiatisk dressing til nudler

Over min wok med oksekød, nudler og grøntsager, hælder jeg en asiatisk dressing, der lige giver det sidste skud smag. Den består af sesamolie, limesaft og soja, der smages til med lidt chili og kokossukker. Det er en virkelig god dressing, der i det hele taget vidunderlig til  asiatiske salater og wokretter.

Shop the post

- reklamelinks

1 kommentar
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar