
Ingredienser
Chokoladekage
- 200 g Anthon Berg 77% Ekstra Mørk chokolade
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
- 5 æg, str. M/L
- Smør og kakaopulver til springformen
Kaffe-mascarponecreme
- 2 dl fløde
- 100 g Anthon Berg 44% Mælk chokolade
- 0,5 dl stærk kaffe (espresso)
- 250 g mascarpone
- 4 spsk. flormelis
Pynt
- Anthon Berg Marcipan Fugleæg
Fremgangsmåde
Chokoladekage
Tænd ovnen på 175 grader.
Hak chokoladen, og kom den i en gryden med smør og sukker. Varm langsomt gryden op, så ingredienserne smelter sammen. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Del æggene i blommer og hvider. Kom blommerne ned i gryden til chokoladeblandingen sammen med bagepulver og salt, og rør det sammen til en jævn dej.
Kom hviderne i en anden skål for sig selv, og pisk dem helt stive med en elpisker.
Vend nu de piskede æggehvider i chokoladeskålen med en dejskraber. Det tager lidt tid, så hav tålmodighed, og bliv ved med at vende forsigtigt, så du ikke slår al luften ud af dejen. Kagedejen er klar, når den er glat og ensfarvet.
Smør en springform på cirka 20 cm med smør, og drys med kakaopulver, så det dækker hele formen. Fordel derefter kagedejen i springformen, og sæt den i ovnen i cirka 25 minutter, indtil en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen.
Lad kagen køle af, og sæt den derefter i køleskabet i minimum 6 timer, gerne natten over, så den kan sætte sig.
Kaffe-mascarponecreme
Hak chokoladen, og kom den i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den varme fløde over chokoladen i skålen. Tilsæt også stærk kaffe, og rør rundt, til chokoladen smelter. Tilsæt mascarpone og flormelis, og pisk det hele sammen, til du har en glat væske uden klumper.
Dæk overfladen med husholdningsfilm, og stil skålen på køl i minimum 6 timer, gerne natten over.
Anretning
Tag skålen med kaffe-mascarponemassen ud af køleskabet. Pisk med en elpisker, til du får en luftig creme.
Fordel cremen på toppen af kagen med en tyl, så det danner en rede. Pynt med marcipanæg, og servér.
Påskekage med chokolade
Denne påske chokoladekage er en imponerende servering – både i udseende og smag. Den består af en intens og svampet chokoladekage med Anthon Berg 77% Ekstra mørk chokolade, der giver en rig chokoladesmag.
Kagen bliver nærmest brownie-agtig, dog mere let i konsistensen. Den har rigtig godt af at stå på køl i mindst 6 timer for at få den rette konsistens, så lav gerne kagen dagen inden servering.
TIP: Prøv også min opskrift på en påske gulerodskage eller hjemmelavede og sundere bounty-påskeæg
Kaffe-mascarponecreme
På toppen af min påske chokoladekage dekorerer jeg med en creme med en smag af kaffe og mascarpone. Det er en mild og luftig creme – i perfekt balance til den intense chokoladekage – som får sødme fra 44% Mælk chokolade fra Anthon Berg.
Cremen skal hvile og blive gennemkold, inden den kan piskes luftig. Lav den derfor gerne dagen inden servering sammen med chokoladekagen.
TIP: prøv også opskriften på chokolademousse med kaffe eller sunde påskeæg med svesker
Anthon Berg chokoladeplader
I denne opskrift bruger jeg to forskellige varianter af Anthon Bergs nye premium chokoladeplader: 77% Ekstra Mørk og 44% Mælk. Begge chokoladeplader er oplagte at bruge i madlavning, hvor de med hver deres smag og egenskaber gør opskriften til noget særligt.
77% Ekstra Mørk er den perfekte bittersøde chokolade, til når man ønsker en rig chokoladesmag.
44% Mælk har en mild, cremet og sød smag, som gør den luftige creme helt uimodståelig.