Pasta med asparges og ærter

I denne opskrift på pasta med asparges og ærter samles forårets skønneste grøntsager i en simpel velsmagende pastaret.

Sammen med en lækker oste-mælke-flødesauce (også kaldet en alfredo-sauce) vendes sprød forårsgrønt med frisk pasta.

Tilføj frisk basilikum og et generøst drys parmesanost, og du har en fantastisk frisk og cremet pastaret, der både hitter til hverdag og særlige anledninger.

Pasta med asparges og ærter

Pasta med asparges og ærter

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 10 min / i alt 20 min

Ingredienser

 • 1 bundt asparges
 • 1 bakke grønne ærter
 • 1 spsk. smør
 • 1 dl sødmælk
 • 1 dl fløde
 • 1 fed hvidløg
 • 100 g parmesan + lidt til servering
 • Salt og friskkværnet peber
 • 500 g friske lasagneplader
 • 1 håndfuld frisk basilikum

Fremgangsmåde

Knæk bunden af aspargesene, og kassér dem. Skær asparges i grove stykker. Bælg ærterne.

Smelt smørret på en stor pande med høje kanter. Tilsæt aspargesstykker og ærter, og vend rundt. Pil og pres hvidløg, og vend det på panden. Hæld mælk og fløde over, og tilsæt friskrevet parmesan. Lad panden simre ved svag varme. Skør lasagnepladerne ud i brede bånd, og kog dem et par minutter til let saltet vand. Hæld vandet fra, og kom pastaen over i panden. Vend den rundt i saucen, smag til med salt og peber. Top med frisk basilikum og parmesan, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

Ingredienser til Pasta med asparges og ærter

 

Opskrift på vegetarisk pasta med grøntsager

Denne opskrift på pasta med asparges og ærter er en fantastisk vegetarisk pastaret. Både fordi, den smager fantastisk, og fordi, den er enormt hurtig at tilberede. På cirka 20 minutter er aftensmaden på bordet, men retten smager så dejligt, at den sagtens kunne serveres som gæstemad eller en hyggelig datenight. Med et godt glas hvidvin, ville pastaopskriften udgøre en fremragende sommermiddag.

 


Denne opskrift på spansk pølseret er udviklet til Mejeriforeningen i forbindelse med Mælkens Dag. Prøv også min opskrift på en chai iced latte eller chiagrød med mælk


 

Opskriften laves med frisk pasta, der vendes i en cremet sauce af mælk, fløde og parmesan. En simpel og utrolig velsmagende alfredo-sauce, der smager så dejligt sammen med pasta. Dertil kommer de lækre, sprøde grøntsager, der giver retten et sommerlækkert pift. Grønt, frisk og så lækkert.

 

TIP: Til efteråret kan jeg anbefale denne vegetariske pastaret med svamperagout 

 

ærter til vegetarisk pasta

asparges med pasta

Pappardelle af lasagneplader

Du kan bruge ganske almindelig pasta til opskriften, både frisk og tørret i alle former. Jeg holder dog særligt af at lave brede bånd af friske lasagneplader. Denne brede pastaform kaldes også “pappardelle”, og jeg synes, den er både flot at anrette og virkelig dejlig at spise.

Pappardelle pasta kan dog være lidt svær at få fingrene i. Det gør heldigvis ingen ting, for den kan nemt laves ved, at man skærer lasagneplader ud i bånd på 2-3 cm. Båndene skal blot koges et par minutter i saltet vand, og så er der pappardelle klar til pastaretten.

 

TIP: Hvis du køber ekstra lasagneplader, kan jeg anbefale dig at prøve min bedste opskrift på lasagne eller min populære linselasagne.

 

pasta med asparges og ærter

Tips til min opskrift på pasta med asparges og ærter

 • Tilsæt gerne lidt kød, frisk eller skaldyr til retten, hvis du synes. Du kan tilsætte kylling, som i min opskrift på pasta alfredo, og så smager laks eller stegte tigerrejer også skønt til retten. 
 • Hvis ærter og asparges ikke er i sæson, kan du nemt variere grøntsagerne. Tilsæt eksempelvis tern af ristet græskar i efteråret. 
 • Fremfor basilikum kan du bruge krydderurter som oregano eller persille. Retten er også smuk toppet med friske ærteskud.
 • Pastasaucen smager også dejligt med et twist af citronskal. Tilføj ca en 1 tsk. friskrevet citronskal til saucen. 
 • Hvis du serverer hvidvin til retten og alligevel åbner en flaske, vil jeg anbefale dig at tilføje et “skvæt” til saucen også. 

 

PRØV OGSÅ: Gode pastaopskrifter såsom spaghetti bolognese eller kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille

 

 

PASTA ALFREDO MED FORÅRSGRØNT

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar