Opskrift på vegetarisk pasta med grøntsager
Denne opskrift på pasta med asparges og ærter er en fantastisk vegetarisk pastaret. Både fordi, den smager fantastisk, og fordi, den er enormt hurtig at tilberede. På cirka 20 minutter er aftensmaden på bordet, men retten smager så dejligt, at den sagtens kunne serveres som gæstemad eller en hyggelig datenight. Med et godt glas hvidvin, ville pastaopskriften udgøre en fremragende sommermiddag.
Denne opskrift på spansk pølseret er udviklet til Mejeriforeningen i forbindelse med Mælkens Dag. Prøv også min opskrift på en chai iced latte eller chiagrød med mælk
Opskriften laves med frisk pasta, der vendes i en cremet sauce af mælk, fløde og parmesan. En simpel og utrolig velsmagende alfredo-sauce, der smager så dejligt sammen med pasta. Dertil kommer de lækre, sprøde grøntsager, der giver retten et sommerlækkert pift. Grønt, frisk og så lækkert.
TIP: Til efteråret kan jeg anbefale denne vegetariske pastaret med svamperagout
Pappardelle af lasagneplader
Du kan bruge ganske almindelig pasta til opskriften, både frisk og tørret i alle former. Jeg holder dog særligt af at lave brede bånd af friske lasagneplader. Denne brede pastaform kaldes også “pappardelle”, og jeg synes, den er både flot at anrette og virkelig dejlig at spise.
Pappardelle pasta kan dog være lidt svær at få fingrene i. Det gør heldigvis ingen ting, for den kan nemt laves ved, at man skærer lasagneplader ud i bånd på 2-3 cm. Båndene skal blot koges et par minutter i saltet vand, og så er der pappardelle klar til pastaretten.
TIP: Hvis du køber ekstra lasagneplader, kan jeg anbefale dig at prøve min bedste opskrift på lasagne eller min populære linselasagne.
Tips til min opskrift på pasta med asparges og ærter
- Tilsæt gerne lidt kød, frisk eller skaldyr til retten, hvis du synes. Du kan tilsætte kylling, som i min opskrift på pasta alfredo, og så smager laks eller stegte tigerrejer også skønt til retten.
- Hvis ærter og asparges ikke er i sæson, kan du nemt variere grøntsagerne. Tilsæt eksempelvis tern af ristet græskar i efteråret.
- Fremfor basilikum kan du bruge krydderurter som oregano eller persille. Retten er også smuk toppet med friske ærteskud.
- Pastasaucen smager også dejligt med et twist af citronskal. Tilføj ca en 1 tsk. friskrevet citronskal til saucen.
- Hvis du serverer hvidvin til retten og alligevel åbner en flaske, vil jeg anbefale dig at tilføje et “skvæt” til saucen også.
PRØV OGSÅ: Gode pastaopskrifter såsom spaghetti bolognese eller kødboller i tomatsauce eller pasta med ratatouille