Opskrift på vegetarisk svamperagout
Min svamperagout er som en vegetarisk “kød”sauce, hvor det hakkede kød er udskiftet med fintsnittede svampe.
Traditionelt er en ragout en ret, hvor kød og grønt koges ind til en krydret stuvning. Her laver jeg dog retten helt uden kød, og så består den hovedsagligt at blandede svampe, der steges gyldne og simrer i hvidvin og boullion.
Til sidst tilsætter jeg en smule smør og friskrevet parmesan, hvilket gør ragouten fantastisk cremet og lækker.
Pasta med svampe
Jeg serverer min ragout med pasta (ofte af brune fuldkornsris, fordi jeg både elsker smagen, og hvordan de mætter). Den smager dog også helt fantastisk ovenpå polenta eller blot ristet brød for lækre svampetoasts.
TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk spaghetti bolognese, en nem omgang kødboller i tomatsauce eller spaghetti carbonara eller fettuccine alfredo.
Svampesauce til pasta
Den lækre svamperagout laves af helt fintsnittede svampe. Det giver en konsistens, der minder lidt om en kødsauce eller en såkaldt “ragout”. Du kan dog også sagtes lave en grovere svampesauce til pastaen. Skær her svampene i skiver, som så steges gyldne og lækre på panden.
Hvis du vil gøre svampesaucen ekstra cremet, kan jeg også anbefale dig at tilsætte et skvæt fløde. Det “stuver” saucen, og giver en fantastisk svampe-flødesauce.
TIP: Prøv også denne vegetariske pastaret med forårsgrønt som asparges og ærter eller bruschetta med svampe og parmesan
Hvis du prøver min opskrift, vil jeg elske at se resultatet. Tag mig meget gerne på Instagram med @emmamartiny og #martinyfood.