-
Link kopieret
Proteinboller
Disse proteinboller er stjernegode! De er nemme at lave, smager fantastisk og mætter skønt på grund af det høje fiber- og proteinindhold.
De sunde glutenfri proteinboller består hovedsagligt af skyr, æg og havregryn. Derudover tilsættes fiberHUSK, lidt honning, bagepulver og salt. Og det eneste man skal gøre er vitterligt bare at piske ingredienserne sammen. Dernæst kan bollerne formes og ryge direkte i ovnen – helt uden hævning! En halv time efter, er der lune og lækre proteinboller klar til servering.

Cirka 9 boller
INGREDIENSER
- 500 g skyr
- 2 æg
- 1 tsk. honning
- 100. g havregryn
- 3 spsk fiberHUSK
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. flagesalt
Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Kom alle ingredienserne i en skål, og pisk dem sammen med en elpisker.
Fugt hænderne med vand, og rul fine runde boller. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
Bag proteinbollerne i ovnen i cirka 30 minutter, til de er flot gyldne over hele overfladen. Det er vigtigt, at bollerne får nok, da de ellers kan falde sammen, når de kommer ud af ovnen.
Lad gerne bollerne køle af, inden de serveres. Rist dem evt. på en brødrister, hvis du vil have en mere sprød skorpe.
Bollerne kan sagtens fryses og lunes på en brødrister eller i ovnen.
Opskrift på sunde protein skyrboller
De her proteinboller er ikke bare dejlig sunde og mættende. Det smager også ganske fantastisk! Det er uden tvivl den bedste, nemme opskrift på sunde og glutenfri boller. Brug dem til morgenmad, til en lækker sandwich eller som en skøn glutenfri burgerbolle. Eller bare som en lækker snack med smør.
TIP: Hvis du er på udkig efter et lækkert glutenfrit brød, kan du prøve boghvedebrødet eller dette lækre glutenfri franskbrød. Du kan også prøve disse skønne glutenfri bananboller.
Nemme og sunde boller
Denne opskrift på proteinboller er super nem, for bollerne skal ikke hæve, og de kan derfor bikses sammen på cirka 40 minutter inklusiv bagetid. Ingredienserne er desuden nogen, du kan få i et helt almindeligt supermarked, uden at skulle forbi en helsekostbutik.
TIP: Prøv også dejen til proteinboller til at lave sunde protein pølsehorn
Skyrboller
De her protein "skyrboller" får flotte lufthuller, og så er de bløde og saftige imodsætningen til meget andet glutenfri brød. De holder sig derfor friske i flere dage, helt uden at blive kedelige og tørre. 
Boller med skyr, æg og havregryn
Proteinbollerne har fået deres navn på grund af det høje proteinindhold fra skyr og æg. Der skal bruge hele 500 gram skyr og to æg til portionen på 9 boller, og de er altså utrolig mættende. Mætheden kommer også fra det gode fiberindhold fra havregryn og fiberHUSK. Da bollerne laves med skyr, får de en let syrlig smag lidt hen ad bagværk med surdej. Det er virkelig lækkert - men jo på ingen måde lige så besværligt og tidskrævende, som surdejsbagning kan være.
TIP: Hvis du ikke har skyr på lager, kan du bruge en anden fast yoghurt såsom fromage fraiche eller græsk yoghurt til bollerne.

Glutenfri proteinboller
På trods af, at opskriften på proteinboller ikke indeholder gluten, får de en helt fantastisk saftig og luftig konsistens. Opskriften på proteinboller er 100% glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. Havregryn indeholder som udgangspunkt ikke gluten, men da de kan blive produceret steder, hvor der laves produkter med gluten, kan der være sporstoffer i almindelige havregryn, som man kan reagere på, hvis man er allergisk.
Glutenfri boller med fiberHUSK til bagning
Glutenfri bagværk kan være lidt af en videnskab. Det er normalt gluten i mel, der fungerer som "lim" i bagværk, så dejen kan strække sig, når det haves. Denne lim får vi altså ikke umiddelbart i glutenfrit bagværk, og det går ud over dejens struktur og evne til at binde væske. Derfor kan glutenfrit brød hurtigt blive tørt og fladt. For at give de glutenfri boller en god konsistens, tilsætter jeg fiberHUSK. Hvis du er ny til glutenfri bagning, vil du hurtigt opdage, at ingrediensen "fiberHUSK" går igen. Det består af fintmalede loppefrøskaller, der suger væske til sig. Når man pisker fiberHUSK og væske sammen, danner det en gelé, som man kan piske luftig. De pulveriserede skaller sikrer altså, at dejen får både luft og væske tilsat. Og på denne måde kan må få en glutenfri dej, der hænger sammen, og som samtidig får nogle fine lufthuller. Det gør det altså muligt at lave en dej, der selv er mulig at bruge til lækre glutenfri fastelavnsboller.

