
Ingredienser
- 3 dl quinoa
- 1 håndfuld mandler
- 1 pose palmekål (kan erstattes af grønkål)
- 2 tsk. olivenolie
- 1 stor avocado
- 2-4 figner (kan erstattes af vindruer eller æble)
Honning-sennep-vinaigrette
- 1 tsk. honning
- 1 tsk. dijonsennep
- 3 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft
- Salt & friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Kog quinoaen i letsaltet vand i 15-20 minutter, indtil de små haler frigøres.
Ryst eller rør alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i den kogte quinoa.
Rist mandlerne på en tør pande, og stil dem til side. Skær palmekålen i brede bånd, og steg dem i lidt olivenolie på panden, så de falder let sammen. Bland palmekålen i den kogte quinoa, og kom det over i en salatskål.
Skær avocadoen i tern og fignerne i både, og fordel det over salaten sammen med de ristede mandler.
Servér salaten lun eller kold.
Quinoasalat med avocado som tilbehør eller måltid
Min quinoasalat med avocado og figner er vidunderlig både som tilbehør og som en skøn måltidssalat.
Som tilbehør er det en af de salater, som heldigvis passer til det meste. Prøv den serveret til en af mine andre opskrifter såsom helstegt kylling med græskar, veganske krydrede kebabspyd eller måske indbagt laks med sød kartoffel-rösti?
Salaten kan dog også snildt nydes som et let frokostmåltid. Jeg laver ofte en stor portion til aftensmad og spiser resterne til frokost dagen efter. Her elsker jeg at tilføje en god skefuld hummus, da det både mætter og smager godt. Hummus gør alting bedre (jeg siger det bare!).
Salat med figner
Figensæsonen er jo så forbandet kort i Danmark – til min store ærgrelse, for I ved jo, hvor meget jeg holder af den betagende smukke frugt. Heldigvis kan I sagtens få glæde af denne opskrift, selvom I ikke har mulighed for at pynte den med figenskiver. Prøv at tilsætte vindruer, granatæblekerner pære- eller æbletern i stedet, hvilket også klæder salaten aldeles godt. Og ellers kan man heldigvis få fat på tørret figner de fleste steder!
Flere opskrifter med figner
