Boghvedepandekager

Mine boghvedepandekager kan også kaldes franske crepes, for de minder fuldstændig om de boghvedecrepes, man får serveres på parisiske fortovscaféer.

De er en skøn basisopskrift, der kan bruges til både salte og søde opskrifter. Du kan søde dem med en smule rørsukker og fylde dem med frugt, is, flødeskum eller nutella (måske bare lidt af det hele?!). Pandekagerne kan bruges i en neutral udgave som wraps eller madpandekager til salater, kød eller hvad, du har lyst til. Prøv dem også fyldt med skinke, ost og spejleæg.

 

Boghvedepandekager

Boghvedepandekager

 

Bedøm denne ret

Pandekager til 4 personer
forberedelse 5 min / tilberedning 10 min / i alt 15 min

Ingredienser

  • 2 dl boghvedemel
  • 2 æg, str. M/L
  • 3 dl mælk
  • 1 knsp. salt
  • evt. 1 tsk. rørsukker for søde pandekager
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

Miks alle ingredienserne sammen til en jævn dej uden klumper, enten ved hjælp af en elpisker eller en stavblender.

melt en tsk. smør på en pande med et tilhørende låg. Tilsæt pandekagedejen, og vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig jævnt. Vend pandekagen, når overfladen har sat sig, og steg den let gylden på begge sider.

Gentag med den resternede dej.

Find flere opskrifter i samme kategori

Boghvedepandekager

 

pandekager med boghvedemel

 

Opskrift på boghvedepandekager

De her boghvedepandekager har været et fast indslag på spisebordet i vores hjem i årevis. Den oprindelige opskrift udgav jeg i min første kogebog Skønne salater og vidunderligt tilbehør, som udkom i 2015, og de har været på menuen lige siden.

Herhjemme spiser vi boghvedepandekager til alle måltider, både morgen, middag og aften. Dog oftest som en rigtig forkælelsesfrokost i weekenderne. Her fyldes med salat, en god dip og måske lidt fisk, hvis vi har været forbi grønttorvet eller fiskehandleren. Og så laver vi dem også ofte på ægte fransk manér fyldt med æg, skinke og ost, foldet som en “galette”, hvor kanterne af pandekagen foldes ind over fyldet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på æggewrapssurdejspandekager eller spinatpandekager

 

Boghvedepandekager

 

Franske boghvede crepes

Pandekagerne minder meget om de crepes, som du måske kender fra forskellige pandekagerboder. De er inspireret af de franske crepes, der laves af boghvedemel, og som serveres fyldt med alt fra nutella til ost.

I det franske køkken benyttes boghvede crepes i det søde og salte køkken. Jeg er fan af begge dele, og derfor laver jeg som regel en stor portion. Så kan den ene halvdel blive fyldt med grøntsager til frokost,. hvorefter den anden halvdel kan fyldes med hjemmelavet nutella og frisk frugt som en skøn dessert.

Opskriften giver cirka 8 boghvedepandekager, så der burde være rigeligt til begge dele. Er du ikke i humør til dessert, kan du gemme de resterende pandekager til madpakken, hvor de udgør en fremragende wrap.

TIP: Prøv flere opskrifter inspireret af det franske køkken såsom ratatouille tærte, moules frites eller fransk bondesalat

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar