Opskrift på boghvedepandekager
De her boghvedepandekager har været et fast indslag på spisebordet i vores hjem i årevis. Den oprindelige opskrift udgav jeg i min første kogebog Skønne salater og vidunderligt tilbehør, som udkom i 2015, og de har været på menuen lige siden.
Herhjemme spiser vi boghvedepandekager til alle måltider, både morgen, middag og aften. Dog oftest som en rigtig forkælelsesfrokost i weekenderne. Her fyldes med salat, en god dip og måske lidt fisk, hvis vi har været forbi grønttorvet eller fiskehandleren. Og så laver vi dem også ofte på ægte fransk manér fyldt med æg, skinke og ost, foldet som en “galette”, hvor kanterne af pandekagen foldes ind over fyldet.
TIP: Prøv også min opskrift på æggewraps, surdejspandekager eller spinatpandekager
Franske boghvede crepes
Pandekagerne minder meget om de crepes, som du måske kender fra forskellige pandekagerboder. De er inspireret af de franske crepes, der laves af boghvedemel, og som serveres fyldt med alt fra nutella til ost.
I det franske køkken benyttes boghvede crepes i det søde og salte køkken. Jeg er fan af begge dele, og derfor laver jeg som regel en stor portion. Så kan den ene halvdel blive fyldt med grøntsager til frokost,. hvorefter den anden halvdel kan fyldes med hjemmelavet nutella og frisk frugt som en skøn dessert.
Opskriften giver cirka 8 boghvedepandekager, så der burde være rigeligt til begge dele. Er du ikke i humør til dessert, kan du gemme de resterende pandekager til madpakken, hvor de udgør en fremragende wrap.
TIP: Prøv flere opskrifter inspireret af det franske køkken såsom ratatouille tærte, moules frites eller fransk bondesalat