Opskrift på cremede røræg
Røræg (eller scrambled eggs, som det kaldes på engelsk og de hippe caféer), består ganske simpelt af æg, der røres sammen og steges. Konsistensen skal være cremet men alligevel fast nok til, at det kan anrettes på brød. Og smagen skal være mild og gerne med et hint af smør.
TIP: Find den lækreste brunchmenu lige her
Tips til de bedste røræg
- Hold varmen lav! En høj varme giver stegeskorpe på æggene, og du ønsker, at de kun netop skal sætte sig tilpas meget uden at blive tørre.
- Tilbered dine røræg i en kasserolle eller gryde fremfor en pande. Det gør det nemmere at holde varmen lav.
- Tilsæt smør til kasserollen sammen med æggene, og lad det smelte ind i æggene. Det giver en vidunderlig smag.
- Tilsæt cremefraiche, der giver en cremet konsistens og god smag. Alternativt kan du bruge græsk yoghurt, fløde eller mælk. Mælkeproduktet kan også undlades.
- Brug en spartel eller dejskraber (der kan tåle varm) til at røre rundt i gryden, så du er sikker på at kunne skrabe hele bunden.
TIP: Servér dine scrambled eggs på hjemmebagt rugbrød eller surdejsbrød.
Toppings til scrambled eggs
Jeg synes, det er ekstra festligt og lækkert at servere røræg med forskellige toppings. Mine favoritter er frisk purløg og friskrevet parmesan. Og så hører lidt bacon eller sprødstegt skinke sig næsten også til.
Som tilbehør kan jeg også anbefale tomat eller stegte asparges, hvis det er i sæson. På den måde kan røræg næsten udgøre en helt lille brunch eller morgenmadsservering sammen med godt brød.
TIP: Brug også æg til en lækker æggekage eller shakshuka eller huevos rancheros