Huevos rancheros

Huevos rancheros er en krydret tomat- og bønnesovs med pocherede æg. Det er super nem hverdagsmad og comfort food på samme tid – fyldt med gode grøntsager men også nachos og smeltet ost.

Huevos rancheros

Huevos rancheros

 

Bedøm denne ret

Hovedret til 4 personer personer
forberedelse 10 min / tilberedning 20 min / i alt 30 min

Ingredienser

  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød peber
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. røget paprika
  • 2 tsk. tørret oregano
  • Salt & friskkværnet peber
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1 dåser sorte bønner eller kidneybønner
  • 8 æg
  • 1 håndfuld revet cheddar

TOPPINGS

  • 2 avocadoer
  • 2 dl cremefraiche
  • 1 pose nachos

Fremgangsmåde

Pil og hak løg fint, og pil og pres hvidløg.

Rens peberfrugten, og skær den i små tern.

Svits løg og peberfrugt i olivenolie i en pande med høje kanter, til løgene bliver klare.

Tilsæt spidskommen, koriander, paprika og oregano. Vend rundt, og lad det stege med i et par minutter.

Hæld hakkede tomater i panden, og vend rundt.

Dræn bønnerne fra dåsen, og vend dem i tomatsaucen.

Lad panden simre i 5 minutter, og smag så tomatsaucen til med salt og peber. 

Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske og slå et æg ud i hullet. Gentag med alle æg.

Riv cheddarosten, og kom det over panden. Sæt et låg over panden, og lad den stå i 5 minutter, til æggehviderne er faste, men æggeblommerne er stadigvæk smilende.

TOPPINGS

Fordel avocado og cremefraiche over, og servér med nachos.

Find flere opskrifter i samme kategori

Mexicansk huevos rancheros

Huevos Rancheros nydes som morgenmad i Mexico. Måske du kender dens nordafrikanske fætter “shakshuka”? Begge opskrifter består af en krydret tomatsauce, hvor æggene slås ud og tilberedes i.

Denne variant laves med mexi-krydderier og godt med grøntsager, så den snildt kan serveres som en nem aftensmad. Selvom huevos rancheros er egentlig noget, mexicanerne spiser til morgenmad.

Nem huevos rancheros

Den lækre mexicanske ret er ultra nemt og hurtigt at bikse sammen. Og så er opskriften super til dage, hvor køleskabet er lidt tomt, da opskriftens bærende ingredienser, bønner, hakkede tomater og æg, er noget, der er nemt at have på på lager.

 

TIP: Prøv også Mexicanske kartoffelskiver, chili con carne eller quesadillas med kylling 

 

Huevos rancheros med æg

Mexicansk comfort food

Denne opskrift er vaskeægte mexicansk comfort food. Jeg er jo ikke rigtig en bøf-sovs-og-kartofler-kinda-girl, så når jeg craver lunende, komfort-agtige måltid, er det sjældent  traditionelle danske opskrifter, jeg bikser sammen.

I stedet tyr jeg ofte til det franske bistrokøkken, den ærlige, rustikke hverdagsmad, eller tunge, spicy tex-mex retter såsom tacos, nachos eller quasadillas.

 

Tip: Prøv også mexicansk kylling med vandmelonsalsa, mexicansk taco suppe eller mexi-tærte

Tilbehør

Man kan spise Huevos rancheros på flere måder: For sig selv (gerne med lidt frisk salat), med tortillapandekager, nachos eller ris. Det afhænger alt sammen af, til hvilken anledningen retten skal serveres, og hvor stor appetitten er.

Jeg kan også anbefale dig, at du serverer retten med guacamole eller frisk salsa 

Shop the post

- reklamelinks

16 kommentarer
Vis alle kommentarer
  1. My oh my – sikke et treat Emma!!!
    Jeg kan bestemt heller ikke kategoriseres som en “bøf-sovs-kartofler kinda girl” så denne ret vil også være den ultimative comfort food for mig 🙂
    Ønsker dig den dejligste tirsdag
    kram Maria

  2. Selvom jeg i allerhøjeste grad ER en bøf/sovs/kartofler kinda girl, er denne ret også jævnligt på menuen hjemmehos os. Dog mere som en slags luksus brunch/frokost i weekenden. Det er virkelig SÅ lækkert og det bedste er, at det også er billigt og meget mættende 🙂

  3. Skal osten blandes i eller drysses over:P?
    Det er på menuen i aften – ser så lækkert ud!

  4. Jeg havde en omgang bønnesalat fra i går og vidste ikke rigtig hvad jeg skulle bruge den til før jeg tilfældigt ramte forbi dette post, og både kæresten og jeg er kæmpe fan! Det er så lækkert! Tak, har lige spist op 🙂

  5. jeg har købt ind til det i aften. det bliver spændende. har aldrig gjort mig meget i mexicansk mad, så har ingen fornemmelse af hvordan dette smager…. 🙂
    Nu får jeg så syn for sagen.

  6. Hej Emma,
    Jeg håber du ser min kommentar, selvom det er et gammelt opslag 🙂 Jeg vil bare sige at denne ret er helt fantastisk og derfor virkelig ofte på menuen herhjemme – min kødglade kæreste elsker den, og det siger ikke så lidt! Derudover er vi også store fans af dine quinoafyldte aubergine-ruller, som vi fylder med de grøntsager og kerner vi lige har på lager. Begge opskrifter er en del af vores go-to-retter og vi får dem i hvert fald en gang om måneden. Jeg prøver ofte dine opskrifter og de er altid lækre, men især disse to hænger fast 🙂 Så tusind tak!! Og hav en rigtig god aften – her står den på huevos rancheros! 🙂

    1. Hej Nina 🙂 Sikke en dejlig kommentar at få. Mange, mange tak, for at du tog dig tid til at skrive til mig. Det gør mig simpelthen så glad, at folk har glæde af mine opskrifter 🙂 Kæmpe kram til dig!!

  7. Hej, kan man mon bruge andre bønner-røde, kidney? Ik så nemt at finde de sorte bønner i nærmeste butikker 🙂

Skriv en kommentar