Opskrift på hjemmelavede rugbrødschips
Rugbrødschips er en sikker redning, når man har en kedelig rugbrødsrest liggende.
Simon bager et fremragende rugbrød, og selvom det er meget sjældent, vi ikke får det spist, sker det alligevel sommetider, at vi har en kedelig, tør rest til overs. Heldigvis behøver det ikke at gå til spilde, for på nul-komma-fem kan det let forvandles til croutoner eller de lækreste, sprøde chips. De er en herlig snack inden middagen, serveret med en god dip, eller som drys over en salat som alternativ til klassiske croutoner
Sådan laver du de bedste rugbrødschips
For at lave de bedste rugbrødschips, skal dit rugbrød gerne være lidt tørt og fast. Det er nemlig svært at skære et friskt og blødt rugbrød i tynde skiver. Brug en skarp kniv, og skær så helt tynde skiver – hvis de går lidt i stykker eller bliver skæve, gør det ingenting. Jeg synes bare, det er en del af charmen ?
Jo tykkere, du får skåret rugbrødet, jo længere tid skal chipsene have i ovnen. Det er en god idé at give dem svagere varme (125 grader), så de ikke bliver for mørke, men i stedet tørrer ud og bliver helt sprøde.
Når dine rugbrødschips er kølet af, kan du opbevare dem i en lufttætbeholder i flere uger. Men jeg tvivler på, at de holder så længe ?
Inspiration til opskrifter på sunde chips
Jeg har flere opskrifter på sunde chips på bloggen. Prøv nogle af mine favoritter her: