Opskrift på smørrebrød med røget mørbrad
Smørrebrød med røget mørbrad er en klassiker, du sikkert kender fra jule- og påskefrokosterne. Røget mørbrad er utrolig mørt og magert kød – et rigtig luksus pålæg.
Jeg vil klart anbefale dig at købe et helt stykke røget mørbrad fremfor i skiver. Det smager betydeligt bedre, og så ser det også pænere og mere rustikt ud, når man selv skærer tykkere skiver.
Derudover vil jeg anbefale dig at købe et lækkert rugbrød fra bageren eller at lave et hjemmebagt rugbrød. Det gør bare smørrebrødet en tand mere lækkert.
TIP: Prøv også et smørrebrød med roastbeef eller et med laks og rejer
Røget mørbrad med røræg og purløg
Den røgede mørbrad topper jeg med lun og cremet røræg samt et drys purløg.
Røræg laves hurtigt og nemt ved at piske æg, fløde (eller mælk), salt og peber sammen, inden det steges i smør. Et godt tip til ekstra cremede røræg er at hælde æggene på en varm pande men straks skrue ned for varmen. På den måde bliver de langsomt tilberedt og altså ikke tørre.
TIP: Prøv også min opskrift på fyldt svinemørbrad med kartofler