Rocky road julekonfekt

Rocky road er måske verdens nemmeste julekonfekt. Heldigvis! For det smager himmelsk og er smukt at servere.

Du kan blande alverdens lækkerier i den smeltede chokolade og skabe din egen variation af rocky road. Her får du to af mine favoritter: En til voksne med marcipan smagt til med appelsinskal og en smule cognac. Og en farverige variant med lys chokolade og juleskum, der uden tvivl vil hitte hos børn.

rocky road julekonfekt

ROCKYROAD

 

Bedøm denne ret

Konfekt til 20 personer
forberedelse 10 min / tilberedning 50 min på køl / i alt 1 t

Ingredienser

ROCKYROAD MED MARCIPAN

  • 300 g mørk chokolade
  • 100 g tranebær
  • 50 g pistacienødder
  • 100 g marcipan
  • skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 2 spsk. cognac (kan undlades)
  • spiseligt glitter til pynt (kan undlades)

ROCKYROAD MED JULESKUM

  • 300 g hvid chokolade
  • 1 pose juleskum (100 g)
  • 1 rør smarties (130 g)
  • 2 spsk. kokosmel

Fremgangsmåde

ROCKY ROAD MED MARCIPAN

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad. Tilsæt tranebær og pistacienødder (gem lidt til pynt), og vend rundt.

Ælt marcipan sammen med revet appelsinskal og cognac. Skær marcipanen ud i små, mundrette tern.

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Dæk bunden med 1/3 af chokoladeblandingen. Fordel marcioantern over, og fordel den resterende chokoladeblanding over. Drys med lidt tranebær og pistacienødder og evt. spiseligt glitter.

Lad chokoladen stivne, evt. på køl i en times tid. Skær den dernæst ud i barer eller mindre stykker, og servér.

ROCKY ROAD MED JULESKUM

Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad.

Klip juleskum i mindre stykker. Tilsæt det til den smeltede chokolade sammen med Smarties (gem lidt til pynt), og vend rundt.

Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Fordel chokoladeblanding i formene, og drys lidt Smarties over.

Lad chokoladen stivne, evt. på køl i en times tid. Skær den dernæst ud i barer eller mindre stykker, og servér.

Find flere opskrifter i samme kategori

 

Rocky road julekonfekt

Rocky road har fået sit hyggelige navn på grund af overfladen, hvis udtryk ligner en vej fyldt med små bump. Her er der dog tale om vejbump, der udelukkende bringer glæde, bestående af et dejligt fyld af nødder, tørretfrugt og/eller slik. Det vendes i smeltet chokolade, fyldes i en form, og så skal der blot lidt ventetid til, før den nemmeste, dejlige konfekt kan serveres.

 

TIP: Prøv også min opskrift på klassiske specier eller havregrynskugler eller dadlerkonfekt

 

Rocky road julekonfekt med mørk chokolade

 

Nem chokoladekonfekt

Rocky road julekonfekt er måske den nemmeste konfekt, jeg kan komme i tanke om. Det tager ikke mange øjeblikke at fremtrylle. Men resultat, det skal man bestemt ikke kimse af!

Den nemme opskrift er også et hit, hvis du har en rest chokolade tilbage fra julens konfektproduktion. Bland blot forskelligt fyld i den smeltede chokolade, og så kan du lave rocky road, i stedet for at det går til spilde.

 

 hvid chokolade rocky road julekonfekt

mørk chokolade rocky road julekonfekt

 

Fyld til rocky road

Du kan lave alverdens forskellige udgaver af rocky road julekonfekt. Variér først og fremmest hvilken chokolade, du bruger. Mørk, lys, hvid – eller måske en blanding?

Dernæst skal du vælge fyldet. Her kan du både tænke på smage, farver og teksturer. Vælg gerne noget, der vil se flot ud, når man skærer konfekten ud, og som også smager dejligt.

Gode bud på fyld kunne være:

  • Tørret frugt som abrikoser, dadler, tranebær, rosiner.
  • Skumsklik som skumfiduser eller juleskum. 
  • Nødder, kerner eller frø. 
  • Kiks eller småkager
  • Karameller
  • Chokoladebarer i mindre stykker

 

TIP: Prøv også min opskrift på fyldte chokolader eller julesmåkager

 

Fyld til rocky road

 

Rocky road til voksne og børn

Jeg har her lavet to forskellige variationer. En “sofistikeret” udgave til de voksne og en mere legesyg og sød variant til børnene.

Til voksen varianten bruger jeg en god mørk chokolade. I den vendes smukke tørrede granatæbler, sprøde pistacienødder og stykker af marcipan. Marcipanen har jeg smagt til med lidt cognac og appelsinskal, hvilket virkelig fungerer fremragende!

Til børnenes konfekt bruger jeg lys chokolade. Her tilsætter jeg juleskum og Smarties, hvilket giver et festligt udtryk. På toppen drysser jeg også med lidt kokos, der gør udseendet lidt mere julet.

 

TIP: Prøv også min opskrift på julesnegle, der hitter hos både voksne og børn.

 

 

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar