Glutenfrie vaffel toast
I denne opskrift på vaffel toast laver jeg dem på en dej af havregryn, så de også er glutenfrie. Så kan alle spise med uden bekymring (sørg dog for at vælge glutenfrie havregryn, hvis du er allergisk).
Med havregryn i dejen får man fiberrige, mættende vafler, der sagtens forvandles til klassiske søde af slagsen, hvis man tilsætter lidt kokossukker. De bliver lækre og luftige med en sprød kant.
I dagens anledning serverer jeg vaflerne i en salt udgave, der er perfekt både til brunch, frokost og aftensmad, når de bliver forklædt som de lækreste avocadotoasts. En kombination som jeg er helt vild med!
TIP: Prøv også min opskrift på søde havrevafler med appelsin og tahincreme, bananpandekager eller boghvedebrød med rosiner – der alle er glutenfrie!
Avocadotoast med pocherede æg
Jeg topper mine vaffel toast med en lækker avocado mos samt pocherede æg.
Det kan virke lidt intimiderende at skulle pochere æg, hvis man aldrig har prøvet før. Men bare rolig! Jeg lover, at det er super nemt!
Når man pocherer æg, koges det det direkte i en gryde med vand, tilsat en smule eddike. Eddiken hjælper hviden med at samle sig om blommen. Når gryden simrer, laver man en hvirvel med et piskeris, som ægget slåes ud i midten af. Jeg synes, det er nemmest først at slå ægget ud i en lille kop, så jeg nemt kan ploppe det ned i midten af hvirvlen.
Ved denne simple metode får du en fast hvide og en lækker, flydende blomme.
TIP: Prøv også en af mine andre brunchopskrifter såsom brunchæg med bønner og tomater, grape med granola eller en avocadotoast med figner og halloumi