-
Link kopieret
Risengrød


Risengrød som i min barndom
"Deeeeeet er risengrød", kan vi ikke lade være med at nynne, hver gang vi sætter den klassiske grød af sødmælk og grødris på bordet. Det er en opskrift, der for mange uden tvivl er fyldt med minder, som man har fået serveret gennem barndommen. Med kanelsukker, smør og rød saftevand!
TIP: Brug rester af risengrød til at lave hjemmelavet risalamande
Risengrød til hovedret eller dessert
For nogle er risengrød for sødt til at være en hovedret, derfor kan man vælge servere en lille forret, før risengrøden bliver serveret. Det kan f.eks. være rugbrød, serveret med laksemousse, laks og rejer, gedeost eller noget andet lækkert. Bare en enkelt mad til at mætte lidt, inden man går ombord i den cremede, lækre søde grød som en "hovedretsdessert".
TIP: Prøv også vores opskrift på juleboller eller krydderkage med tørret frugt.
Risengrød under dyne
Mange forbinder risengrød med en lang proces, hvor man er bundet til komfuret for at røre i gryden så grøden ikke brænder på. Men, risengrøden kan også nemt laves, så den passer sig selv - under dynen. Her koges grøden op, derefter tages den af varmen og gryden pakkes ind i en dyne, der placeres i sengen. 3 timer senere har du den perfekte, cremede grød klar til servering.
TIP: Prøv også mormors famøse opskrift på frikadeller
Risengrød til risalamande
Hvis du har planer om at bruge grøden til risalamande, kan vi varmt anbefale dig at tilsætte vanilje og sukker allerede, når du koger din risengrød. Det giver en virkelig god smag og dybde til risamanden. Og næste dag er det eneste, du skal gøre, at vende letpisket fløde og mandler i den kolde, søde grød.
TIP: Prøv også min opskrift på vaniljekranse eller julesnegle
