Opskrift på juleboller
Dette er min bedste opskrift på juleboller. En blød, sød og krydret bolle, der indbyder til et godt lag tandsmør og julehygge i spandevis ♥ Jeg har forvandlet min populære opskrift på chokoladeboller til en skøn juleopskrift, og resultatet er simpelthen så vellykket!
Der er tre særligt fantastiske ting ved opskriften:
- Smagen – af julekrydderier som kanel, kardemomme og nelliker, blandet med appelsinskal, sukker og smør.
- Konsistensen – der er luftig og samtidig svampet, med ekstra bløde sider, da bollerne bages sammen i et fad.
- Duften- af ren julehygge, som spreder sig i hele hytten, når du sætter bollerne i ovnen.
TIP: Prøv også min opskrift på julesmåkager eller specier eller dadelkonfekt
Gammeldages og bløde juleboller
Der findes mange forskellige opskrifter på juleboller. Da jeg var forbi bageren den anden dag, lagde jeg mærke til, at de solgte to forskellige varianter i samme forretning. En gammeldages variant, der ligesom en gammeldages fastelavnsbolle var fyldt med marcipan. Og en anden variant (den mere moderne, går jeg ud fra), der er en stor, blød bolle, tilsat krydderier og rosiner. Lidt som varme hveder tilsat lidt julemagi.
Min opskrift falder mest i den sidste kategori. Og selvom jeg uden tvivl har fået lyst til at prøve den gammeldages variant, vil jeg næppe droppe disse juleboller. De smager så vidunderligt og forsvinder farligt hurtigt! Lav derfor gerne en stor portion, hvis du inviterer gæster til julehygge.
TIP: Prøv også min opskrift på vaniljekranse eller havregrynskugler
Juleboller med tørret frugt eller chokolade
Jeg laver her bollerne med rosiner. Hvis du ikke bryder dig rosiner i bagværk, kan du dog sagtens erstatte det med andre lækkerier. Prøv eksempelvis at bruge tørrede tranebær eller dadler mindre i stykker. Du kan også tilsætte hakket mørk chokolade til dejen. Det smager virkelig dejligt til appelsinskallen.
TIP: Prøv også min opskrift på luciabrød eller stjernebrød