-
Link kopieret
Blomkålscouscous
Denne opskrift på blomkålscouscous er en fantastisk salat af blomkål, der hakkes helt fint, så konsistensen minder om couscous.
Den finthakkede blomkål vendes i en dressing af tahin, inden den bages i ovnen, hvilket gør denne blomkålscouscous ekstra lækker og tilføjer dejlig ristet smag.
Den lune blomkålscouscous vendes med hakket, frisk spinat, mynte, smukke granatæblekerner og sprøde græskarkerner. Tilføj lidt frisk revet citronskal på toppen, og du får den smukkeste, farverige salat.

Salat til 4 personer
Forberedelse 10 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
- Skal af 1 økologisk citron
- 1 blomkål
- 100 g spinatblade
- 1 dl græskarkerner
- 1 rødløg
- Kernerne fra 1⁄2 granatæble
- 1 håndfuld mynte
TAHINDRESSING
- 2 spsk. tahin
- 3 spsk. olivenolie
- 2 fed hvidløg
- Saften fra 1 citron
- Salt & friskkværnet peber
Forvarm ovnen til 200 gradervarmluft.
Start med at rive skallen af citronen i lange, tynde strimler, og stil citronskallen til side.
Hak blomkålen fint i en foodprocessor eller ved håndkraft på et stort skærebræt. Pas på, der kommer nemt blomkål over hele køkkenet. Fordel den finthakkede blomkål på en bageplade beklædt med bagepapir.
Ryst eller pisk alle ingredienserne til dressingen sammen, og vend den i den finthakkede blomkål. Sæt bagepladen i ovnen i cirka 15 minutter eller indtil blomkålscouscousen er let gylden.
Imens blomkålen er i ovnen, gøres resten af ingredienserne klar:
Frigør kernerne fra granatæblet, og rist græskarkernerne på en varm, tør pande. Skær rødløget i små tern, hak mynten groft, og skyl spinaten og hak den.
Bland til sidst det hele sammen med den lune blomkåls-couscous i en stor skål. Pynt med citronskal, og servér straks, imens salaten stadig er lun.
Opskrift på blomkålscouscos
Blomkålscouscous består af helt finthakket blomkål. På den måde får grøntsagen en konsistens, der minder om couscous. Almindelig couscous består af semulje, der er den inderste del af hvedekernen i bittesmå stykker. De koges til en luftig, fintdelt konsistens. Med blomkål kan man lave et grønt, hvedefrit alternativ til couscous. Det er fremragende, hvis man gerne vil undgå gluten eller erstatte lidt kulhydrat på tallerkenen med grove grøntsager. Måske du har hørt om "blomkålsris"? Det er fuldstændig samme koncept, hvor man laver et alternativ til ris af finthakket, råt blomkål. Denne opskrift på blomkåls "couscous" gør dog blomkålen mere spændende, fordi den finthakkede blomkål vendes i en tahindressing for ekstra smag, inden den ristes i ovnen. Det giver en fantastisk smag og konsistens. Og når den lune, finthakkede blomkål vendes sammen med friske og farverige elementer, får man en dejlig fyldig salat, vi ville vælge over almindelig couscous til hver en tid!
TIP: Prøv også denne opskrift på helstegt blomkål eller sprøde blomkåls hotwings.
TIP: Vi kan varmt anbefale dig at prøve denne opskrift på blomkålspizza, hvor blomkålen bruges til en sprød pizzabund. Derudover er denne indiske curry med blomkål og en god blomkålssuppe også skønne opskrifter med blomkål.


