-
Link kopieret
Boghvedepandekager
Mine boghvedepandekager kan også kaldes franske crepes, for de minder fuldstændig om de boghvedecrepes, man får serveres på parisiske fortovscaféer.
De er en skøn basisopskrift, der kan bruges til både salte og søde opskrifter. Du kan søde dem med en smule rørsukker og fylde dem med frugt, is, flødeskum eller nutella (måske bare lidt af det hele?!). Pandekagerne kan bruges i en neutral udgave som wraps eller madpandekager til salater, kød eller hvad, du har lyst til. Prøv dem også fyldt med skinke, ost og spejleæg.

Pandekager til 4 personer
Forberedelse 5 min /I alt 15 min
INGREDIENSER
2 dl boghvedemel
2 æg, str. M/L
3 dl mælk
1 knsp. salt
evt. 1 tsk. rørsukker for søde pandekager
Smør til stegning
Miks alle ingredienserne sammen til en jævn dej uden klumper, enten ved hjælp af en elpisker eller en stavblender.
melt en tsk. smør på en pande med et tilhørende låg. Tilsæt pandekagedejen, og vip hurtigt panden, så dejen fordeler sig jævnt. Vend pandekagen, når overfladen har sat sig, og steg den let gylden på begge sider.
Gentag med den resternede dej.


Opskrift på boghvedepandekager
De her boghvedepandekager har været et fast indslag på spisebordet i vores hjem i årevis. Den oprindelige opskrift udgav jeg i min første kogebog Skønne salater og vidunderligt tilbehør, som udkom i 2015, og de har været på menuen lige siden. Herhjemme spiser vi boghvedepandekager til alle måltider, både morgen, middag og aften. Dog oftest som en rigtig forkælelsesfrokost i weekenderne. Her fyldes med salat, en god dip og måske lidt fisk, hvis vi har været forbi grønttorvet eller fiskehandleren. Og så laver vi dem også ofte på ægte fransk manér fyldt med æg, skinke og ost, foldet som en "galette", hvor kanterne af pandekagen foldes ind over fyldet.TIP: Prøv også min opskrift på æggewraps, surdejspandekager eller spinatpandekager

Franske boghvede crepes
Pandekagerne minder meget om de crepes, som du måske kender fra forskellige pandekagerboder. De er inspireret af de franske crepes, der laves af boghvedemel, og som serveres fyldt med alt fra nutella til ost. I det franske køkken benyttes boghvede crepes i det søde og salte køkken. Jeg er fan af begge dele, og derfor laver jeg som regel en stor portion. Så kan den ene halvdel blive fyldt med grøntsager til frokost,. hvorefter den anden halvdel kan fyldes med hjemmelavet nutella og frisk frugt som en skøn dessert. Opskriften giver cirka 8 boghvedepandekager, så der burde være rigeligt til begge dele. Er du ikke i humør til dessert, kan du gemme de resterende pandekager til madpakken, hvor de udgør en fremragende wrap.TIP: Prøv flere opskrifter inspireret af det franske køkken såsom ratatouille tærte, moules frites eller fransk bondesalat