-
Link kopieret
Fuldkornsrisotto med svampe
Risotto vækker altid begejstring! Og det gælder også, når det er en fuldkornsrisotto lavet på fuldkornsgrødris. Det giver en bedre mæthed, men har stadig gode smag og konsistens fra en klassisk risotto
For mig er risotto den perfekte ret til en datenight med hjemmehygge og et godt glas hvidvin – man skal jo alligevel åbne flasken 😉

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 30 min/I alt 1 t 30 min
INGREDIENSER
500 g blandede svampe
1 spsk. smør til stegning
1 løg
2 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
4 dl fuldkornsgrødris
2 dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
75 g friskrevet parmesan
Friske krydderurter til servering
Rens svampene, skær dem i skiver, og steg dem i smør i en gryde ved kraftig varme, indtil de er gyldne. Læg svampene til side på en tallerken.
Pil og hak løg og hvidløg, og svits det i gryden. Tilsæt evt. lidt mere smør. Krydr med salt og peber. Skyl risene; kom dem i gryden, og vend rundt. Hæld hvidvin i gryden, og lad vinen fordampe. Tilsæt varm bouillon lidt efter lidt, så risene er akkurat dækkede hele tiden. Lad risene koge i ca. 40-50 minutter, indtil de er al dente.
Rør revet parmesan i risottoen, og smag til. Vend svampe i risottoen. Pynt medfriske krydderurter, og servér straks.
Risotto på fuldkornsris
Fuldkornsrisotto er en lidt sundere udgave af den italienske klassiker. Det laves på fuldkornsgrødris, og risottoen indeholder dermed flere fibre, så den mætter mere.
Jeg laver ofte min risotto på fuldkornsris, både fordi, det er en tand sundere, men hovedsagligt fordi, jeg synes bedre om smagen. Den eneste ulempe er, at fuldkorn skal koge lige længere. Hvis du kan få fingrene i fuldkornsgrødris (jeg køber dem fra Urtekram), vil jeg anbefale dem, da de tilføjer en virkelig skøn konsistens, men de kan dog naturligvis sagtens erstattes af klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden.
TIP: Brug rester af din risotto til at lave lækre risotto deller.
Risotto på fuldkornsris
Fuldkornsrisotto er en lidt sundere udgave af den italienske klassiker. Det laves på fuldkornsgrødris, og risottoen indeholder dermed flere fibre, så den mætter mere. Jeg laver ofte min risotto på fuldkornsris, både fordi, det er en tand sundere, men hovedsagligt fordi, jeg synes bedre om smagen. Den eneste ulempe er, at fuldkorn skal koge lige længere. Hvis du kan få fingrene i fuldkornsgrødris (jeg køber dem fra Urtekram), vil jeg anbefale dem, da de tilføjer en virkelig skøn konsistens, men de kan dog naturligvis sagtens erstattes af klassiske risottoris, hvilket halverer kogetiden.
TIP: Brug rester af din risotto til at lave lækre risotto deller.
Fuldkornsrisotto med svampe
Du kan lave fuldkornsrisotto i præcis lige så mange forskellige udgaver, som der findes af en klassisk risotto. Her har jeg lavet den klassiske version med svampe, som bare aldrig går af mode. Umamismagen fra svampe og parmesanost gør noget helt fantastisk for retten.
TIP: Prøv også min opskrift på græskar gnocchi med svampesauce.

Find flere opskrifter på risotto med grøntsager:
Jeg elsker at lave variationer af risotto ved at tilføje flere grøntsager. Prøv eksempelvis disse opskrifter:Hvis du prøver en af mine opskrifter, vil jeg elske at se resultatet på Instagram. Tag mig gerne med @emmamartiny eller brug #MartinyFood.