Din browser er ikke understøttet- Brug en anden.

Fri fragt på ordre over 599 kr – 1-3 dages levering med GLS

Cart 0

Tillykke! Du har opnået fri fragt Du mangler 599 kr for at opnå gratis fragt
Der er ikke flere produkter til salg

Produkter
Brug den med
Du vil måske syntes om?
Subtotal Gratis
Forsendelse, moms og rabatkoder udregnes i kurven

Græskarkage

Denne græskarkage er en sand efterårsdrøm! En svampet, krydret græskarkage toppet med luftig creme af hvid chokolade og flødeost. Det smager ganske enkelt vidunderligt, og så er den tilmed ret nem at lave.

Til græskarkagen skal du bruge græskarmos. Det laves nemt ved at bage hokkaidogræskar i ovnen. Mosen giver kagen en flot farve, en saftig konsistens og en herlig sødme.

Græskarkage

Kage til 12 personer
Forberedelse 15 min /I alt 45 min

INGREDIENSER
Græskarmos
1 hokkaidogræskar
Græskarkage
375 g græskarmos
150 g smør
3 æg
100 g brun farin
100 g rørsukker
1 spsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt kardemomme
0,5 tsk. allehånde
0,5 tsk. stødt ingefær
200 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. natron
Hvid chokolade flødeostcreme
2 blade husblas
100 g hvid chokolade
2,5 dl fløde
150 g flødeost
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Halvér græskaret, og fjern kernerne. Placér græskaret i et ovnfast fad med skindsiden opad. Bag det i ovnen i cirka 45-60 minutter, til græskaret er helt mørt.

Lad det køle af, og fjern så græskarkødet fra skindet med en ske. Mos kødet med en gaffel, så du får en mos.

Græskarkage
Tænd ovnen på 150 grader varmluft. Beklæd en springform på ca 24 cm med bagepapir.

Afvej græskarmos i en skål. Smelt smør i en lille kasserolle, og kom det i skålen sammen med æg, brun farin, rørsukker, vaniljepulver, kanel, kardemomme, allehånde og ingefær. Pisk det godt sammen til en glat konsistens.

Tilføj mel, bagepulver og natron, og pisk godt, til det hele er blandet til en luftig kagedej uden klumper.

Fordel kagedejen i springformen, og bag kagen i cirka 30 minutter. Tjek evt. at den er gennembagt ved at stikke en tandstik i midten af kagen. Kommer den ud ren, er kagen færdigbagt.

Lad kagen køle helt af.

Hvid chokolade flødeostcreme
Udblød husblas i koldt vand i 15 minutter.

Hak chokoladen meget fint, og kom den i en skål.

Varm fløden op til lige under kogepunktet i en kasserolle. Tag gryden af varmen. Knug husblas fri for væske, og kom den i den varme fløde. Rør rundt, så husblas smelter, og hæld så blandinden over den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter.

Dæk overfladen med husholdningsfilm, og tryk det helt ned på overfladen. Sæt dernæst skålen i køleskabet i mindst 3 timer, til cremen har sat sig.

Fjern filmen, og pisk cremen, så den bliver luftig. Tilsæt flødeost, og pisk igen, til du har en cremet, luftig konsistens.

Fordel cremen over græskarkagen, og servér. Kagen kan opbevares på køl indtil servering i en lufttæt boks.

græskarkage

 

Opskrift på græskarkage

En græskarkage er en skøn kage i efteråret, hvor butikkerne bugner med smukke græskar i alle størrelser og former. De mest almindelige er hokkaido og butternut, som begge er på menuen ugentligt hjemme hos os på denne tid af året. Græskar er en vidunderlig ingrediens i både det salte og søde køkken. Når grøntsagen tilberedes bliver kødet saftigt og sødmefuldt, og det smager både dejligt i en fyldig efterårssalat, som græskarfritter eller til en cremet græskarsauce. Jeg elsker dog også at bruge det møre græskarkød i det søde køkken, hvor det passer perfekt med lunende krydderier.  

TIP: Prøv også at lave græskarkagen som en festlig (u)hyggelig halloweenkage

  kage med græskar og flødeostcreme græskarkage med hvid chokolade flødeost mousse  

Kage med græskar mos

I denne opskrift på græskarkage bruger jeg græskarmos i kagen, ligesom jeg gør i mine græskarboller med græskarmos. Det laves super nemt ved at bage to halve græskar med skindsiden opad i ovnen, til græskarkødet er helt mørt. Derefter kan man nemt fjerne det møre kød med en ske og lade det køle helt af, inden det bruges i kagedejen.  

TIP: Prøv også opskriften på rødbedekage med chokolade.

  græskarkage med flødeost og hvid chokolade  

Hvid chokolade flødeostcreme

Det, der er med til at gøre denne kage helt fantastisk, er cremen på toppen. En hvid chokolade flødeostcreme, der er både cremet og luftig på samme tid. Cremen har en dejlig sødme fra den hvide chokolade og syrlighed fra flødeosten. Tilsammen giver det en vildt lækker cremeglasur til den krydrede græskarkage.  

TIP: Du kan også toppe kagen med en klassisk flødeostcreme

  græskar kage med mousse