-
Link kopieret
Humshuka

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 15 min /I alt 30 min
INGREDIENSER
HUMMUS
- 2 dåser kikærter
- ½ dl lys tahin (fx fra Rema1000 eller mellemøstlige købmænd)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 citron
- 3 fed hvidløg
- 3 tsk. stødt spidskommen
- salt
- cirka 1 dl vand
SHAKSHUKA
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 2 røde peberfrugter
- 1 spsk. olivenolie
- ½ spsk. stødt spidskommen
- ½ spsk. røget paprika
- salt og friskkværnet peber
- 3 dåser hakkede tomater
- 6-8 æg
TIL SERVERING
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 50 g feta
- 1 spsk. lys tahin
- Fladbrød eller pita
HUMMUS
Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Blend kikærter, tahin, olie, citronsaft, presset hvidløg, spidskommen og salt sammen i en foodprocessor eller minihakker. Tilsæt gradvist vand, indtil din hummus har en helt jævn og cremet konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Shakshuka
Hak løg fint, og pres hvidløgene. Rens squash og peberfrugter, og skær begge dele i små tern. Steg løg, hvidløg, peberfrugter og squash i olie på en stor pande med tilhørende låg. Tilsæt spidskommen, paprika, salt og peber. Vend rundt, og lad det stege, indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Hæld de hakkede tomater på panden, og lad det simre i 5 minutter, inden du smager tomatsaucen til.
Skub lidt af tomatsaucen til side med en ske, og slå et æg ud i hullet. Gør det samme med alle æg, og læg derefter låg på panden. Lad din shakshuka simre i 5-10 minutter, indtil æggehviderne er faste, og blommerne stadig er flydende.
SERVERING
Smør hummus ud på individuelle tallerkener eller et stort fad. Anret shakshuka ovenpå. Smuldr fetaosten over, og dryp men en smule tahin. Drys med hakket persille, og servér straks med lune fladbrød eller pitabrød.
Humshuka
Humshuka fik jeg første gang serveret på en libanesisk resturant i Berlin. Jeg har aldrig tænkt på at servere shakshuka ovenpå hummus, men det smagte så dejligt, at jeg måtte straks prøve det, da vi kom hjem igen. Kombinationen af cremet hummus og den krydrede shakhuka er simpelthen magisk, og jeg håber, I vil give den et skud!Shakshuka – æg pocheret i tomatsauce
En hurtig og nem shakshuka er enestående sund fastfood. Jeg delte første gang opskriften i min kogebog Herlig & ærlig mad. Jeg ved, at min opskrift er blevet et hverdagshit i flere af mine venners hjem. Mine forældre har tilmed fortalt, at de ofte laver shakshuka, hvis de kommer sent hjem ?Cremet hummus
Min opskrift på hummus indeholder masser af lys tahin, hvilket sikrer en helt cremet konsistens og den autentiske smag, som man kender fra mellemøstlige spisesteder. Det er også en god idé at have en blender med masser af hestekræfter, så hummusen kan blive helt glat og nærmest luftig i konsistensen.