-
Link kopieret
Pizzasauce
Denne opskrift på pizzasauce er nem at lave men smager meget bedre end dem, du køber færdig i butikkerne. Den er perfekt sød, syrlig og med en lækker smag af tomater. Præcis som en autentisk italiensk tomatsauce.
Saucen laves af hakkede tomater og ingredienser, de fleste har på lager. Du kan lade den simre i blot 10 minutter eller lade den stå, imens pizzadejen hæver. Det bliver den kun bedre af, men det er ikke noget must.

Sauce til 2-4 pizzaer
INGREDIENSER
Pizzasauce
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie til stegning
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 tsk. tørret basilikum
- 1 tsk. tørret oregano
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. balsamico eddike
- Salt og friskkværnet peber
Pizzasauce
Hak løg og pres hvidløg. Svits det i olivenolie i en lille gryde, til løgene er klare. Tilsæt hakkede tomater, baslikum, oregano, sukker, balsamico, salt og peber, og rør rundt. Lad gryden simre under låg i 10 minutter eller i en times tid, imens pizzadejen hæver. Tilsæt evt. en smule vand, hvis du lader tomatsaucen simre længe.
Blend saucen med en stavblender, til den har en jævn konsistens uden stykker af løg. Smag den til med salt, peber, sukker og eddike. Nu er den klar til at blive fordelt over pizzadejen.


Pizzasauce opskrift
En god pizzasauce kan tage dine hjemmelavede pizzaer til næste niveau! Det tilføjer den perfekte syrlige sødme, som en god tomatsauce bør have. Perfekt til den sprøde, salte bund og milde cremede mozzarellaost. Jeg har eksperimenteret med mange opskrifter på hjemmelavet tomatsauce. Nogle har simret i timevis. Nogle er lavet helt fra bunden af hele tomater. Nogle har jeg rørt sammen uden tilberedning. Men det er denne opskrift på pizzasauce, jeg bliver ved med at vende tilbage til. Den består helt enkelt af hakkede tomater på dåse og andre ingredienser, jeg altid har på lager: Løg, hvidløg og tørrede krydderier. Og så smages den til med sukker og balsamicoeddike, hvilket straks giver saucen et ekstra spark af velsmag.TIP: Brug pizzasaucen på små aubergine pizzaer, i pizzasnurrer, pizzasnegle eller på en sprød polentapizza.

Hurtig og nem opskrift på pizzasauce
Opskriften hitter herhjemme, fordi den er så hurtig at tilberede. Når jeg har æltet min pizzadej og sat den til hævning, bikser jeg hurtigt pizzasaucen sammen i en gryde, og så får den lov til at stå og simre. Når dejen er hævet og klar til udrulning, blender jeg saucen, og så er den klar til brug. Sprængfyldt med velsmag, som havde den simret i timevis af friske, solmodne råvarer.