Pizzasnegle

Pizzasnegle er et sandt madpakkehit. De lækre snegle med pizzafyld smager skønt, og så er de nemme at have med på farten.

Jeg laver mine pizzasnegle med en god hjemmelavet tomatsauce tilsat ekstra grøntsager,  ost og skinke. Skinken kan dog sagtens undlades eller erstattes af lige det, du er i humør til. Dejen indeholder en passende mængde fuldkorn, så pizzasneglene mætter godt og samtidig er bløde, luftige og lækre i konsistensen.

Pizzasnegle

Pizzasnegle

 

Bedøm denne ret

24 stk.
forberedelse 15 min + 1 t 30 min hævetid / tilberedning 15 min / i alt 2 t

Ingredienser

DEJ

 • 2,5 dl mælk
 • 2,5 dl vand
 • 25 g gær
 • 10 g salt
 • 2 æg
 • 1 dl olivenolie
 • 200 g fuldkornshvedemel
 • 750 g hvedemel

FYLD

 • 1 portion pizzasauce
 • 250 g mozzarella
 • 100 g skinke, hakket (kan undlades)
 • * se andre idéer til fyld under opskriften

Fremgangsmåde

DEJ

Lun mælk og vand i en kasserolle, til det er lunkent/lillefinger varmt. Rør gæren ud i væsken en stor skål eller røremaskine.

Tilsæt salt, æg og olivenolie til skålen, og pisk det sammen. Tilsæt fuldkornsmel, og rør det i væsken. Tilsæt derefter hvedemelet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt i ved håndkræft eller på røremaskine, til den er helt glat og smidig. Dæk skålen med et rent viskestykke, og lad dejen hæve i skålen i 1 time. Imens kan du lave din pizzasauce.

Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud med en kagerulle til en stor rektangel med ca. 0,5 cm tykkelse. Smør pizzasauce ud på rektanglen, og drys med mozzarella i små stykker og skinke. Undlad at komme fyld på ca 3 cm fra kanten.

Rul dejen sammen til en lang rulle. Skær skiver med en skarp kniv, og placér dine pizzasnegle på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 minutter, imens du forvarmer ovnen til 200 grader varmluft.

Bag sneglene i  ovnen i 10-15 min, til de er flot gyldne.

Find flere opskrifter i samme kategori

hjemmelavede Pizzasnegle

 

Opskrift på de bedste pizzasnegle

Den perfekte pizzasnegl skal, hvis du spørger mig, være både snasket, luftig, blød og sprød på samme tid. Med masser af lækkert fyld og en dej, der er let sprød og flot gylden i overfladen, uden at blive tør.

Præcis sådanne snegle får man med denne opskrift. Dejen er utrolig nem at arbejde med, og den kan nemt “bære” en masse fyld, uden at det flyder ud eller sneglene falder sammen. Derfor får man nogle virkelig gode pizzasnegle – ja faktisk de bedste, jeg endnu har bagt og smagt!

 

TIP: Prøv også min opskrift på pizzasnurrer eller tortillapizzas

 

de bedste pizzasnegle

 

Pizzasnegle med grøntsager

Jeg tilsætter som oftest lidt ekstra grøntsager til fyldet. Det gør det muligt at snige lidt mere grønt ind i måltidet, helt uden det smager sådan. Typisk er grøntsagerne revne gulerødder eller squash, men jeg kan også anbefale at tilsætte små tern af peberfrugt eller bagt græskar eller aubergine.

 

TIP: Andre madpakkehit er pølsehorn, bløde gulerodsbrudpirogger og chokorug.

 

Dej til pizzasnegle

Jeg laver min dej til pizzasneglene på hvedemel og fuldkornshvedemel. Du kan bruge ganske almindeligt hvedemel, men jeg foretrækker at bruge tipo 00 hvedemel, ligesom jeg gør til min opskrift på pizzabunde. Det skyldes, at melet indeholder meget protein/gluten, og derfor får man en stærk dej, der er nem at ælte, strække og forme.

Hvis du ønsker at bage sneglene uden fuldkornsmel, kan du sagtens det. I så fald kan du erstatte det med en lidt større mængde almindeligt hvedemel. Det skyldes, at fuldkorn suger mere væske, så der skal lidt mere finsigtet mel til, hvis du undlader fuldkornsmelet.

 

pizzasnegle opskrift

 

Pizzasneglefyld

Du kan lave pizzasneglene med alverdens forskelligt fyld. Den mest populære variant herhjemme er klassiskeren med hjemmelavet tomatsauce, mozzarellaost og skinke.

Shop the post

- reklamelinks

Ingen kommentarer
Vis alle kommentarer

Skriv en kommentar