Opskrift på de bedste pizzasnegle
Den perfekte pizzasnegl skal, hvis du spørger mig, være både snasket, luftig, blød og sprød på samme tid. Med masser af lækkert fyld og en dej, der er let sprød og flot gylden i overfladen, uden at blive tør.
Præcis sådanne snegle får man med denne opskrift. Dejen er utrolig nem at arbejde med, og den kan nemt “bære” en masse fyld, uden at det flyder ud eller sneglene falder sammen. Derfor får man nogle virkelig gode pizzasnegle – ja faktisk de bedste, jeg endnu har bagt og smagt!
TIP: Prøv også min opskrift på pizzasnurrer eller tortillapizzas
Pizzasnegle med grøntsager
Jeg tilsætter som oftest lidt ekstra grøntsager til fyldet. Det gør det muligt at snige lidt mere grønt ind i måltidet, helt uden det smager sådan. Typisk er grøntsagerne revne gulerødder eller squash, men jeg kan også anbefale at tilsætte små tern af peberfrugt eller bagt græskar eller aubergine.
TIP: Andre madpakkehit er pølsehorn, bløde gulerodsbrud, pirogger og chokorug.
Dej til pizzasnegle
Jeg laver min dej til pizzasneglene på hvedemel og fuldkornshvedemel. Du kan bruge ganske almindeligt hvedemel, men jeg foretrækker at bruge tipo 00 hvedemel, ligesom jeg gør til min opskrift på pizzabunde. Det skyldes, at melet indeholder meget protein/gluten, og derfor får man en stærk dej, der er nem at ælte, strække og forme.
Hvis du ønsker at bage sneglene uden fuldkornsmel, kan du sagtens det. I så fald kan du erstatte det med en lidt større mængde almindeligt hvedemel. Det skyldes, at fuldkorn suger mere væske, så der skal lidt mere finsigtet mel til, hvis du undlader fuldkornsmelet.
Pizzasneglefyld
Du kan lave pizzasneglene med alverdens forskelligt fyld. Den mest populære variant herhjemme er klassiskeren med hjemmelavet tomatsauce, mozzarellaost og skinke.
- Ricottasost, optøet hakket spinat (pres væsken fra spinaten) og revet parmesanost
- Grøn pesto og mozzarella.
- Gedeost og karamelliserede rødløg
- Revet gulerod og rød pesto
- Spinat og artiskokhjerter a la denne pizza