-
Link kopieret
Tærte med svampe og ricotta
Denne rustikke tærte med svampe og ricotta er enormt lækker. Den er nem at lave, men smager så godt, at den snildt kan serveres for gæster.
Tærtens bund er sund og glutenfri, hovedsagligt lavet af havregryn. Den kan både bages i en tærteform eller formes som en såkaldt “galette”, hvor siderne foldes ind over fyldet.
Min tærte med svampe fyldes med ricotta. En mild og cremet italiensk mælkeost, hvis smag passer perfekt til de ristede svampe.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 35 min /I alt 1 t 25 min
INGREDIENSER
- 500 g blandede svampe
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk. olivenolie
- salt og peber
- 2 spsk. balsamicoeddike
- 250 g ricotta
- 25 g friskrevet parmesan
- 1 håndfuld timian
- 2 spsk. olivenolie
- salt & friskkværnet peber
Tærtebund
- 250 g havregryn (eller havremel) + lidt til pynt
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 1 æg, str. M/L
- 1 æggehvide (gem blommen til pensling)
- 1/2 dl olivenolie
- 1/2 dl vand
Tænd ovnen på 200 grader.
Rens svampene, og skær dem i skiver. Skær løgene i både, og pres hvidløgene. Svits det sammen i olivenolie på en pande, indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt da svampene, og lad dem stege med, indtil de bliver flot gyldne. Dryp med balcamicoeddike, og kværn salt og peber over panden. Lad det stege, indtil væsken er fordampet, og tag så panden af varmen.
Rør ricottaen sammen med friskrevet parmesan, finthakket timian, olivenolie, salt og peber i en skål.
Lav nu tærtebunden. Blend havregrynene til helt fint mel i en foodprocessor. Tilsæt salt, æg, æggehvide og olivenolien, og kør maskinen igen, så melet bliver til en smuldret dej. Tilsæt derefter en spsk. vand ad gangen, indtil dejen hænger sammen og er smidig og blød. Du kan også bruge havremel og ælte dejen sammen i en skål.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og fjern det øverste stykke. Flyt tærtedejen over på en bageplade. Smør med ricottablandingen, og fordel svampene over. Fold der efter forsigtigt siderne af galetten ind – dette gøres nemt ved at løfte hjørner af papiret op, og folde dem ind mod midten.
Pensl kanten med æggeblomme, og drys med havregryn. Bag galetten i 30 minutter, indtil tærtebunden er flot gylden og sprød.

Nem opskrift på tærte med svampe
Denne tærte med svampe og ricotta er virkelig overraskende lækker! Særlig når man tænker på, hvor nem den er at lave. Tærten er derfor en sikker vinder på dage, hvor energi er opbrugt men sulten stor. Der er ikke meget bedre end når et hverdagsmåltid ender ud med at blive så godt, at man tænkter “Hey! Den her ret kunne jeg da snildt servere for gæster”. Sådan er det netop med denne opskrift på tærte med svampe. Den kan bikses sammen på maks en halv time, men resultatet smager af og udstråler fransk landkøkken.TIP: Prøv også min opskrift på en klassisk broccolitærte med sprød bacon


Glutenfri tærte med svampe og havregrynsbund
Denne glutenfri tærtebund er pivsund og fyldt med fibre, da den hovedsagligt består af havregryn. Men den smager vidunderligt og har den helt rigtige sprøde - men ikke tørre - konsistens. Tærtebunden kan tilmed laves på ingen tid! Alle ingredienserne blendes sammen i en foodprocessor, inden de rulles ud mellem to stykker bagepapir. Derefter kan bunden bages i en tærteform eller som en galette (som på billederne) uden tærteform. Den kræver altså kun et minimum af tålmodighed at få smidt i ovnen. Og så efterlader tærten desuden minimum opvask, hvis du vælger at lave den som en galette!
Tærte med svampefyld
Fyldet i denne tærte med svampe smager simpelthen så fantastisk. Kombinationen af ristede svampe, der smages til med lidt balcamico, timian og cremet ricottaost er bare magisk. Du kan naturligvis nemt variere fyldet til tærten, så den passer præcist til din smag. Prøv eksempelvis andre krydderurter, tilsæt andre grøntsager eller lidt kyllingekød. Men kombinationen, som jeg anbefaler i opskriften, er altså også virkelig, virkelig god. Måske dit nye sunde favoritmåltid?