-
Link kopieret
Wok med oksekød og nudler
Den lækreste wok med oksekød, der langtidsmarineres i sojasauce og ristede sesamfrø. Alt tilberedes efterfølgende i lynfart med nudler og grøntsager.
Oksekødet bliver utrolig mørt og smagfuldt, og sammen med nudler og sprøde grøntsager, får du en fantastisk kombination fra det asiatiske køkken.

Hovedret til 4 personer
Forberedelse 40 min /I alt 24 t 40 min
INGREDIENSER
Thai-beef
- 500 g skært oksekød i strimler
- 1 dl sojasauce
- 1 dl sesamolie (kan erstattes med olivenolie)
- 1 spsk. kokos- eller rørsukker
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 fed hvidløg
- 2-3 cm frisk ingefær
Nudelsalat
- 400 g fuldkornsnudler
- 2 store gulerødder
- ½ rød spidskål
- 200 g aspargesbroccoli eller 0,5 almindelig broccoli
- 3 forårsløg
- ½ bundt koriander
Dressing
- ½ frisk rød chili
- 2 spsk. sesamolie
- saft af 1 limefrugt
- 1 spsk. sojasauce
- 1 spsk. kokos- eller rørsukker
Marinade
Læg kødet i en frysepose sammen med sojasauce, sesamolie og kokossukker. Rist sesamfrøene på en tør pande, og lad dem køle af. Hæld dem i posen sammen med revet hvidløg og revet ingefær. Bind en knude på posen, og massér marinaden ind i kødet. Læg posen i køleskabet i 12-24 timer.
Dressing
Fjern kernerne fra chilien, og hak den helt fint. Rør den sammen med de øvrige ingredienser til dressingen.
Nudelsalat
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Vend nudlerne med dressingen i en skål. Skræl gulerødderne, og skær dem i pinde. Snit spidskålen i tynde bånd. Skær bunden af aspargesbroccoli, og del dem i mindre stængler. Overhæld dem med kogende vand, og lad det stå et par minutter, inden vandet sies fra. Vend grøntsagerne sammen med nudlerne. Rens forårsløg, snit dem i skiver. Pluk koriander. Sæt forårsløg og koriander til side.
Thai-beef
Opvarm en wok til meget høj varme, og steg oksekødsstrimlerne ad flere omgange, så der ikke kommer for meget væde fra kødet i wokken. Bland oksekødsstrimlerne i nudelsalaten. Top med forårsløg og koriander, og servér.
Opskrift på wok med oksekød
Denne wok med oksekød er virkelig den lækreste, mest farverige nudelwok. Her stjæler oksekødsstrimlerne hele showet, for de smager så godt, at jeg kunne spise dem som slik. Opskriften stammer fra min onkel, der ofte serverer dem til familiesammenkomster - dog uden skyggen af en grøntsag. Dét har jeg lavet op på her, hvor jeg har tilsat dem til en fyldig wok med sprødt grøn.TIP: Prøv også min opskrift på wok med tigerrejer og nudler eller besøg mit asiatiske opskriftsarkiv, hvor alle mine asiatiske opskrifter er samlet.

Thai marineret oksekød
Stjerneingrediensen i denne wok med oksekød er som sagt det langtidsmarinerede kød. Strimler af oksekød marineres med soja, sesamolie, kokossukker, ingefær og hvidløg. Derudover tilsættes ristet sesam, der giver en helt fantastisk aromatisk smag. Tilsammen sørger marinaden for, at oksekødet bliver virkelig smagfuldt og også utrolig mørt. Det er dog vigtigt, at du husker at lade kødet marinere i mindst 12 timer for det bedste resultat.TIP: Prøv også filippinsk adobo kylling, bahn mi bowl eller kyllingesatay, hvor kødet også marineres for at få mørt kød og fantastisk smag
Wok med grøntsager
Udover det lækre langtidsmarinerede tilføjes masser af grøntsager til wokken. Du kan variere grøntsagerne alt efter, hvad der er i sæson eller synger på sidste vers i køleskabet. I denne opskrift på wok anbefales særligt:- Gulerødder, der skæres i fine stave.
- Spidskål, der snittes i bånd.
- Aspargesbroccoli, der snildt kan erstattes af almindelig broccoli
- Forårsløg, der naturligvis snittes skråt, som de gør i asien.
- Koriander, som du kan undlade eller erstatte med mynte, hvis du ikke er fan
Nudler i wok med oksekød
Jeg bruger fuldkornsnudler i denne wok. Du kan dog sagtens vælge lige den variant, du foretrækker. Risnudler, ægnudler og sobanudler fungerer alt sammen fremragende. Jeg er især vild med sobanudler, som består af boghvedemel. Dem bruger jeg blandt andet i denne opskrift på miso suppe, der også er en af mine favoritter fra det asiatiske køkken.TIP: Prøv også en nudelsalat med kokos paneret tigerrejer eller en perfekt hverdagsret med nudler, oksekød og broccoli, der kun tager 20 minutter